Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Α.ΜΠΟΥΖΑ: Η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη δημιουργία  ενός ακόμη υγειονομικού κενού εκτός της Ανατολικής Πυλίας

Published

on

Μετά την έκκληση φορέων της Δ.Ε.Γαργαλιανων Τριφυλίας σχετικά με το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  στη δημόσια υγεία , από την αποχώρηση του Διευθυντού του Κ.Υ.Γαργαλιανων , ουδείς ασχολήθηκε.

Διαβάζοντας τα όσα αγωνιωδώς ανέφερε ο Πρόεδρος της Δ.Ε Γαργαλιανων και ερευνώντας όλα τα περιστατικά, ειλικρινά θλίβομαι για τις προτεραιότητες όσων έχουν καταλάβει καίριες , αλλά κομματικές καλοπληρωμένες θέσεις και αδιαφορούν να δώσουν λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη δημιουργία  ενός ακόμη υγειονομικού κενού εκτός της Ανατολικής Πυλίας και στην ακμάζουσα αυτή περιοχή της Τριφυλίας .

Εν μέσω Αυγούστου και αύξησης της επισκεψιμότητας, το Κ.Υ.Γαργαλιανων υπολειτουργεί , τα βράδια κλείνει, όπως και μερικά πρωινά και οι αγροτικοί γιατροί ως είναι φανερό, δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε επιστημονικά.

Advertisement

Ερωτώ τον Διοικητή της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, κ.Καρβέλη

*Πότε θα ενσκήψει ουσιαστικά στα υγειονομικά προβλήματα της Μεσσηνίας και πότε θα δώσει λύσεις;

*Πότε οι πολίτες της Μεσσηνίας θα νοιώσουν υγειονομικά ασφαλείς  στον τόπο τους;

*Πότε θα λειτουργήσει με κανόνες ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων ;

*Πότε σκοπεύει επίσημα να ενημερώσει θεσμικά , πολίτες και φορείς για τη δρομολόγηση ομαλοποίησης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών στη Μεσσηνία που έχουν τρομερές ελλείψεις;

Advertisement

Η κρίση στην παροχή υγείας είναι διαρκής και ανησυχεί την κοινωνία, διότι διαφαίνεται πως δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση επίλυσης των προβλημάτων .

Η αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα στα  ζητήματα της υγείας όπως προέβλεπε άλλωστε αρχικά και ο Νόμος Καλλικράτης και έχει  απόδειξει έμπρακτα πως είναι απόλυτα υποβοηθητική στον καίριο αυτό τομέα .

Αντωνία ΜΠΟΥΖΑ

Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π

 

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending