Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Α. Μπούζα: Ο εντολέας Περιφερειάρχης κ.Νίκας, όσο και η εντολοδόχος συνεργάτης του, να ΜΗΝ παραστεί η Πελοπόννησος στην Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ, με αιτιολογικό, πως είναι ….τεταμένη η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία!!!

Published

on

Την εξωτερική πολιτική της Χώρας την ασκεί, το Υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Δένδιας. Την πολιτική εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της Χώρας, τις γενικές πολιτικές στις Χώρες στόχους και την κατεύθυνση της προβολής της Ελλάδας, την ασκεί το Υπουργείο Τουρισμού και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Κικίλιας καθώς και ο εποπτευόμενος από αυτόν Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, δηλ. ο ΕΟΤ . Οι Περιφέρειες της Χώρας, οφείλουν να ακολουθούν την Κεντρική γραμμή εξωστρέφειας της Ελλάδας και με δικές τους δράσεις, να στηρίζουν την Εθνική προσπάθεια. Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ακολουθεί άλλο δρόμο. Το δρόμο της απόλυτης μοναξιάς και περιθωριοποίησης, μιας και ενίοτε προκαλεί με δράσεις και αποφάσεις της και οδηγεί τον πολλά υποσχόμενο κλάδο του τουρισμού της Πελοποννήσου, σε καθίζηση και μαρασμό.

Στις 15 -17 Μαρτίου τ.ε. λαμβάνει χώρα η τουριστική έκθεση ΜΙΤ στη Μόσχα, μετά από πολύ καιρό με δια ζώσης παρουσία και πολλές προγραμματισμένες δράσεις από πλευράς Υπουργείου, ΕΟΤ και σχεδόν όλων Περιφερειών της Χώρας. Εδώ και πολύ καιρό η Πελοπόννησος από ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, είχε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Ρωσική τουριστική αγορά , με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που αφορούσαν τουρισμό, προϊόντα, ήθη και έθιμα κλπ. Επόμενο θεωρούσαμε πως ήταν να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με νέες δράσεις αυτή η προσέγγιση, που μόνο προς όφελος της Πελοποννήσου ήταν.

Δυστυχώς όμως σήμερα στην άλλοτε ανερχόμενη τουριστικά Πελοπόννησο, βιώνουμε την απόλυτη μοναξιά , την απίστευτη σπατάλη σε άχρηστες δράσεις και ενώ όλη η Ελλάδα θα είναι παρούσα στη Μόσχα, η Πελοπόννησος θα απουσιάζει . Όλοι μαζί και η Πελοπόννησος χώρια δυστυχώς. Με μία ανεξήγητη, ελέγξιμη ως προς το σκεπτικό της και απαράδεκτη απόφαση η Πελοπόννησος …απεφάνθη πως η Ρωσική αγορά δεν την ενδιαφέρει, παρά το ότι στηρίζει με επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων την τουριστική Πελοπόννησο, σε Κορινθία, Αργολίδα και Μεσσηνία και με διαρκώς αυξανόμενη και την αγορά REAL ESTATE. Έτσι εν είδει ανώτατης Διπλωματικής Υπηρεσίας, εξέδωσαν βαρυσήμαντη απόφαση, τόσο ο εντολέας Περιφερειάρχης κ.Νίκας, όσο και η εντολοδόχος συνεργάτης του, να ΜΗΝ παραστεί η Πελοπόννησος στην Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ, σε αντίθεση με όλη την Ελλάδα, με αιτιολογικό, πως είναι ….τεταμένη η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία!!! Άραγε το γνωρίζει ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας κ.Δένδιας , πως αδαές πολιτικό προσωπικό Β΄κατηγορίας ευθύνης, δημοσιεύει τέτοια απόφαση- οδηγία; Άραγε το γνωρίζει ο επικεφαλής της Ελληνικής προσπάθειας για να ορθοποδήσει ο Ελληνικός τουρισμός κ. Κικίλιας, πως ανεύθυνοι ιθύνοντες, αναρτούν τέτοιες αποφάσεις; Επειδή διασύρεται η Πελοπόννησος, τη μία με βίντεο κόλαφο που παρουσίαζε την Πελοπόννησο διαμαρτυρόμενη και τους πολίτες της εχθρικούς προς την υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα και σήμερα με πρωτοφανείς και καταστροφικές για την πορεία του τουρισμού μας αποφάσεις, ελπίζω ΑΜΕΣΑ να παρέμβει το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού και να κατέβει από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας PPEL, αυτή η τραγική απόφαση (https://www.ppel.gov.gr/wpcontent/uploads/2022/02/%CE%9C%CE%99%CE%A4%CE%A4-2022_page-0001.pdf) επαναφέροντας την ηρεμία στην Πελοπόννησο και προλαμβάνοντας διπλωματική αρρυθμία.

Αποφάσεις στο διαδίκτυο, πολιτικών Αρχών, που παρουσιάζουν τη Ρωσία και τις διακρατικές μας σχέσεις ως επισφαλείς και δυνητικά επικίνδυνες, οφείλουν να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ και να καθοδηγηθούν οι αρμόδιοι, πως με τη διεθνή εικόνα της Χώρας και της Πελοποννήσου, δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Advertisement

 

ΑΝΤΩΝΑ ΜΠΟΥΖΑ* *

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending