Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Α.ΜΠΟΥΖΑ:ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Published

on

Η συζήτηση της ( 9-2-22)  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με τους προτεινόμενους προς υλοποίηση οδικούς άξονες  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπήρξε αποκαλυπτική της πολιτικής γύμνιας, της Περιφερειακής Αρχής Νίκα.

Η Αρκαδία ως γνωστόν, αναμένει πολλά χρόνια τη σύνδεση με τη Δυτική Πελοπόννησο, μέσω του οδικού άξονα Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία, που θα ενώνει εγκάρσια τους αυτοκινητοδρόμους, προσδίδοντας  στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο προστιθέμενη αξία.

Με δεδομένο πως αυτός ο οδικός άξονας έχει ενταχθεί στο δευτερεύον διευρωπαϊκό δίκτυο, ήδη με ωριμότητα μελετών και με παρέμβαση μέσα στον πυρήνα της καταστροφής των  πυρκαγιών του 2021 στη Γορτυνία, ως περιβαλλοντικό έργο, μπορεί κάλλιστα να χρηματοδοτηθεί άμεσα και έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της  Περιφερειακής Αρχής.

Στην προκληθείσα από τις αντιπολιτεύσεις συζήτηση όμως, με πρωτοφανή αφέλεια ή πρωτοφανές θράσος ο κ.Περιφερειάρχης, θέλησε να δικαιολογήσει την αψυχολόγητη εμμονή του, που αναστάτωσε  την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία, ύστερα από δικές του ανακοινώσεις, που δεν είχε όπως αποδείχτηκε επεξεργαστεί με κανέναν, για κατασκευή νέου οδικού άξονα Λεύκτρο-Μεγαλόπολη- Αρχαία Ολυμπία, μήκους 95 χιλιομέτρων περίπου. Πρόκειται για πρόταση χωρίς καν αναγνωριστική μελέτη, που αυτόματα όμως, αποκλείει τόσο τη Γορτυνία στην Αρκαδία από τον ήδη ώριμο μελετητικά οδικό άξονα, όσο και τη Μεσσηνία από τη διεκδίκηση του ώριμου μελετητικά οδικού άξονα Τσακώνα- Καλού Νερού, περιθωριοποιώντας παντελώς την Τριφυλία, αφού την καταδικάζει σε μαρασμό.

Advertisement

Στη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα, αναρωτήθηκε φωναχτά.

Πως θα ξοδέψουμε τα 200 εκατομμύρια για δημόσια έργα από το Ταμείο της δίκαιης μετάβασης της Μεγαλόπολης, μετά την ξαφνική απολιγνιτοποίηση;

Αυτό το ερώτημα μας ανησυχεί, διότι αποδεικνύει ότι ο τόπος βαδίζει στο απόλυτο κενό, με μία Περιφερειακή Αρχή, έρμαιο των διαφόρων προτάσεων που δέχεται από διάφορα πολιτικά και  επιχειρηματικά κέντρα, τα οποία πιθανόν υποκρύπτουν πολλά και ποικίλα συμφέροντα, χωρίς  καν ενσυναίσθηση της ευθύνης που έχει αναλάβει, απέναντι στους πολίτες, βαδίζοντας προς το απαιτητικό αύριο, με ρηχό τρόπο και χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό της πορείας της Πελοποννήσου .

Επίσης αποδεικνύει την τοξικότητα, τον νεοκαισαρισμό και τις κακές σχέσεις με τις αντιπολιτεύσεις, αφού δεν θεώρησε σωστό να ζητήσει προτάσεις για το θέμα αυτό από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις οποίες μπορούσε να επεξεργαστεί στη συνέχεια, μιας και αφορούν την πορεία του τόπου ή να προκαλέσει ειδική συζήτηση για το θέμα .

Τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης της Μεγαλόπολης, πρέπει  να πιάσουν τόπο για τη δημιουργία υποδομών ανάπτυξης και μεταστροφής της  παθογενούς υπανάπτυξης , που μαστίζει περιοχές, όπως η Μεγαλόπολη, στις οποίες αλλάζουν δραματικά οι οικονομικές συνθήκες που συμπαρασύρουν αρνητικά και όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.

Advertisement

Η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το Λεύκτρο-Μεγαλόπολη- Αρχαία Ολυμπία, μας άφησε άφωνους, αφού πρότεινε τα χρήματα της δίκαιης μετάβασης για  δημόσια έργα, να διατεθούν στη συνήθη …βιομηχανία μελετών, με αμφίβολη την κατασκευή του.

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending