Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΑΓΩΝΑΣ SPARTA CITY ULTRA

Published

on

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη 10/2 ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, με τους Σπαρτιάτες Δρομείς, προκειμένου να διευθετήσουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα  «Sparta City Ultra»,που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

 

Η σειρά αγώνων δρόμου «Sparta City Ultra» περιλαμβάνει αγωνίσματα 6,12 και 24 ωρών και διοργανώνεται  για πρώτη φορά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σπάρτης από τους  «Σπαρτιάτες Δρομείς» με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης.

Και τα  3 αγωνίσματα διέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν σε αγώνες εντός κλειστού στίβου, και ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της IAU (International AssociationUltrarunners). Μάλιστα, στα πλαίσια της προσπάθειας να καθιερωθεί το «Sparta City Ultra» ως Διεθνής Αγώνας και να προσελκύσει  Elite Αθλητές, οι διοργανωτές έχουν αιτηθεί τη χορήγηση Bronze Labelling από την  IAU.

Advertisement

Το «Sparta City Ultra»  δίνει την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να συμμετέχουν ως εθελοντές στον αγώνα στηρίζοντας την διοργάνωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στο δήμο μας και να ζήσουν από κοντά το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα που θα συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια για την εξωστρέφεια του Δήμου μας: https://spartanrunners.gr/sparta-city-ultra/

Το «Sparta City Ultra»  αποτελεί άλλωστε ένα  σημαντικό βήμα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, ώστε να αναδειχθεί η  Σπάρτη ως Παγκόσμιο Κέντρου Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής , σε συνέχεια του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες να προσέλθουν για να καμαρώσουν και να ενθαρρύνουν τους υπεραθλητές που θα συμμετέχουν!

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending