Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Αίτημα Παράτασης της Λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων ζητάει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Published

on

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 κατόπιν συνεννόησης των μελών του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων (Μεγαλόπολης, Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Φλώρινας), αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στην οποία φαίνεται η κοινή και διαχρονική απαίτηση του Δικτύου  για την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

Την επιστολή αυτή ανέλαβε να την προσκομίσει  στον Υπουργό κ. Σκρέκα, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Advertisement

Κατόπιν της εξαιρετικά δυσμενούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ενέργειας, εξαιτίας κυρίως της υπό εξέλιξη πολεμικής σύρραξης εντός του ευρωπαϊκού χώρου, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά α) την κλιμακούμενη άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων, που πλήττει ήδη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκαλώντας σοβαρές πιέσεις και στον κρατικό προϋπολογισμό και β) την πρόκληση κινδύνων στην ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Χώρας, ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων εκτιμούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο στην παρούσα συγκυρία να ενισχυθεί η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα της Χώρας, μέσω της παράτασης λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών ΑΗΣ, πέρα από τα χρονικά όρια που προβλέπονται στο Χρονοδιάγραμμα Απόσυρσης Λιγνιτικών Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι να εξομαλυνθούν οι συνθήκες που προκαλούν τα παραπάνω προβλήματα.

Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί και ο απαραίτητος ζωτικός χρόνος για την ομαλή δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, μια διαδικασία που υπό τις παρούσες συνθήκες η επιτυχία της τίθεται σε αμφιβολία.

Ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων είμαστε διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε συνεργασία προς αυτό το σκοπό.

Με εκτίμηση
Για το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending