Connect with us

Πολιτική

Αρχή ανασυγκρότησης

Published

on

Στο πεδίο της εσωκομματικής αναδιοργάνωσης ρίχνει από εδώ και στο εξής το βάρος η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο της αυτο-οργάνωσης • Μέχρι την Κυριακή η ανακοίνωση των αποφάσεων του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος θα ζητήσει εκλογική ετοιμότητα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων

Κλειδώνουν, το αργότερο μέχρι αύριο, οι αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την εσωκομματική ανασυγκρότηση, η οποία, λόγω πανδημίας και έκτακτων εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει καθυστερήσει δύο μήνες. Με δεδομένη, ωστόσο, και την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες πριν από το καλοκαίρι, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν καταλήξει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αναβολή, αφού -όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη στην «Εφ. Συν.»- το κόμμα πρέπει να αποκτήσει άμεσα δομή και νέες οργανώσεις αλλά και να τεθεί σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

Για τους λόγους αυτούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο της αυτο-οργάνωσης, που αποτέλεσε άλλωστε μια βασική του υπόσχεση στην εσωτερική προεκλογική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εν προκειμένω, πρόκειται για μια εξωστρεφή διαδικασία βάσης, με σκοπό την ενεργή ανάμιξη των πολιτών, που θα αξιοποιήσει και την «κληρονομιά» των 270 χιλιάδων συμμετεχόντων στην ανοιχτή ψηφοφορία του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το εναρκτήριο λάκτισμα για την «από τα κάτω» ανασυγκρότηση αναμένεται να δοθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, είτε μέσω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου είτε μέσω εκδήλωσης όπου θα παρουσιαστεί το πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα της προσπάθειας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μέσα στον Απρίλιο πολιτικές και θεματικές εκδηλώσεις και ανοιχτές τοπικές συνελεύσεις σε κάθε δήμο και γειτονιά, ώστε να συγκροτηθούν δίκτυα και πυρήνες δράσης.

Σύμφωνα με στελέχη που εμπλέκονται στο εγχείρημα, η εκλογή δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα, με πιθανότερη ημερομηνία την 8η Μαΐου. Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η εκλογή συνέδρων για το συνέδριο που τοποθετείται χρονικά για τα τέλη του ίδιου μήνα ή για τις αρχές Ιουνίου. Εκτός των άλλων, εκεί αναμένεται να συζητηθεί η επιστροφή στην παλιά ονομασία, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με ένα ακόμη συνθετικό στον τίτλο. Ακούγεται έντονα το όνομα ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ από το συνέδριο θα εκλεγεί η Κεντρική Επιτροπή. Επικρατέστερος για νέος γραμματέας θεωρείται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, από τους στενότερους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μαζί με τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη.

Advertisement

Η προεργασία του σχεδίου της αυτο-οργάνωσης ανήκει στον βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα, που έχει τεθεί επικεφαλής της επίμαχης πρωτοβουλίας, ενώ μέχρι την προσεχή Κυριακή θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, που θα είναι βουλευτές και στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις και πτέρυγες.

Ψηφοδέλτια

Σε εξέλιξη είναι, επίσης, και η επεξεργασία και συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μια ευθύνη που έχει ανατεθεί στον πρώην υπουργό, Βαγγέλη Αργύρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα ο κ. Αργύρης έστειλε προς συμπλήρωση φόρμα προς τους υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών, ζητώντας να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να είναι εκ νέου στα ψηφοδέλτια. Οπως πληροφορείται η «Εφ.Συν.», το 1/3 των υποψηφίων απάντησε θετικά, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κάλεσμα για αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις και ένα τρίτο κύμα με προτάσεις σε πρόσωπα που θα γίνουν απευθείας από την ηγεσία.

Τέλος, έτοιμη να βγει στον αέρα είναι και η πλατφόρμα του λεγόμενου ψηφιακού κόμματος που έχει ονομαστεί «ψηφιακή κοινωνία» και την υλοποίηση της οποίας έχει χρεωθεί ο Γιώργος Καραμανώλης. Ο λόγος, για μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που στοχεύει στην προσέλκυση και νεότερων ακροατηρίων και θα δίνει τη δυνατότητα αμφίδρομης διαβούλευσης με τη βάση (όχι μόνο με τα κομματικά μέλη) για νομοθετικές πρωτοβουλίες, κατάθεση προτάσεων, διοργάνωση ψηφιακών εκδηλώσεων κ.ά.

efsyn.gr

Advertisement

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending