Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες του 2016 στην Καλαμάτα

Published

on

Αθώοι κρίθηκαν πριν από λίγο, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, και οι δέκα κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες του 2016 στην Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Κατηγορούνταν για πλημμύρα εξ αμελείας διά παραλείψεως από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή…

Κατηγορούμενοι ήταν πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας, πρώην διευθυντής του ΓΟΕΒ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δύο πρώην αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, πρώην διευθυντής εργοταξίου του αυτοκινητόδρομου και εκπροσώπου παραχωρησιούχου εταιρίας.

Πριν από την απόφαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, εκτός του πρώην αντιδήμαρχου Οιχαλίας, του οποίου πρότεινε την αθώωση, καθώς και την απαλλαγή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του πρώην διευθυντή εργοταξίου και του εκπροσώπου παραχωρησιούχου εταιρίας.

Αυτό που τόνισε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ήταν ότι δεν φέρουν ευθύνη για ό,τι συνέβη αφενός επειδή δεν ήταν στις δικές τους αρμοδιότητες η υλοποίηση έργων που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις συνέπειες και αφετέρου διότι επρόκειτο για ακραίο καιρικό φαινόμενο που κανένα έργο δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Advertisement

Στ.Μ.

kalamatajournal.gr

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending