Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Published

on

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, η δράση της εθελοντικής δενδροφύτευσης στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Αφισσού, που διοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης και οι Τοπικές Κοινότητες Αφισσού και Χρυσάφων, με τους εθελοντές της ΑΜΚΕ «The Tribe in Action», και με την στήριξη και ευγενική χορηγία της εταιρείας CocoMat και του Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον» με έδρα την Τρίπολη.Συνολικά φυτεύτηκαν 700 δέντρα υπό την επίβλεψη συνεργείων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης.

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας  ευχαρίστησε την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τους εργαζόμενους του Δήμου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

 

Advertisement

Ο κ. Δήμαρχος απηύθυνε επίσης θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρίας CocoMat κ. Πωλ Ευμορφίδη και την Εύα Πάλιαρη, τη διοίκηση του Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον» με την Μαρία Χατζτημανωλάκη και τον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, την Ηλιάνα Κρουστάλλη , συνιδρύτρια της ΑΜΚΕ, Τhe Tribe In Action, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κανακάκο που συντόνισε την όλη προσπάθεια, τον Εμμανουήλ Φριντζήλα (και αυτός πολλές ώρες δουλειάς προετοιμασίας) – Πρόεδρο της Κοινότητας Αφισσού, τον Γιάννη Παναγάκη Πρόεδρο των Χρυσάφων, τον Διευθυντή των Υπηρεσιών μας Πρασίνου Δημοσθένη Τσαπάρα, τον Νίκο Παναγάκο, τον Νίκωνα Νεστόπουλο, τον Σταύρο Νικολέτο, τον Δημοσθένη Κακούρο και την ομάδα εθελοντών, τα παιδιά της Πυροσβεστικής, τον Γιώργο Ανωγειάτη, την Ελένη Δαράκη, τον Θανάση Καρλαύτη, τον Σπύρο Μοιράγια και την Γεωργία Δεδεδήμου, τον Γιάννη Ράλλη και την κόρη του Μαριλιάννα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασίλη Μενούτη και Χρήστο Πλειώτα, τον Άρη Κουρεμπή, Πρόεδρο των Περιβολιών, την Κατερίνα Σανιδά, την Ευγενία Πρέβα και την Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, την Ολυμπία Μαγγιώρου, τον Πέτρο Διαμαντάκο, την Ελένη και τον Θανάση Τσουλόγιαννη, την Άννα Καρακίτσου, τον Γιάννη Καραβάσο, τον Bill Τούμπλη, τον Στράτη Κοκκορό, την ομάδα των Προσκόπων και πλήθος άλλων φίλων και εθελοντών για τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

 

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο Δήμαρχος Σπάρτης τόνισε πως οι προσπάθειές της Δημοτικής Αρχής για την ολική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού θα συνεχιστούν.

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending