Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ι.Ν. / ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2017 & 2018 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Published

on

 

  • Για πρώτη φορά, έπειτα από λεπτομερή έλεγχο ορκωτών λογιστών κατ’ εντολή της Περιφερειακής Αρχής, υπάρχει ολοκληρωμένη αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων, αρχής γενομένης από τα έτη 2017 και 2018

 

  • Από το 2017 το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εγκαλέσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την έλλειψη διπλογραφικού συστήματος, καθώς βάσει της κείμενης νομοθεσίας αυτό θα έπρεπε να υπάρχει από το 2011

 

  • Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου: «Λύνεται το ουσιώδες πρόβλημα της έλλειψης ακριβούς αποτύπωσης όλων των οικονομικών δεδομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

 

  • Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι οικονομικές καταστάσεις 2017 & 2018 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις των ορκωτών λογιστών

 

 

 

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δια ζώσης συνεδρίασής του, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές Ποταμού Κέρκυρας, οι οικονομικές καταστάσεις των ετών 2017 και 2018.

Advertisement

 

Όπως τόνισε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου, «αντιμετωπίζεται πλέον έπειτα από μια πενταετία καθυστέρησης και παραλείψεων των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών, το ουσιώδες θέμα της λεπτομερούς και ακριβούς αποτύπωσης όλων των οικονομικών δεδομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Όπως υπογράμμισε με νόημα η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, «Κλείνει με τον τρόπο αυτό, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, το θέμα της έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο των ισολογισμών της Περιφέρειας, αρχής γενομένης απ’ αυτούς του 2017 και 2018 κι εν συνεχεία των επόμενων ετών. Φέραμε εις πέρας τη μεγάλη ευθύνη, την οποία αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών στοχείων της Περιφέρειάς μας».

 

Σύμφωνα με την εισήγηση της κας Μοθωναίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όφειλε βάσει της νομοθεσίας να λειτουργεί με διπλογραφικό σύστημα από το 2011 και μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο την είχε εγκαλέσει το 2017 για την απουσία των εν λόγω συστήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι σήμερα σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σήμερα, μετά τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής υπάρχει πλέον Ηλεκτρονικό Μητρώο Παγίων, όπου αποτυπώνονται και περιγράφονται με σαφήνεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Advertisement

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει διαχειριστική διαφορά ή ταμειακό έλλειμμα μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, ο οποίος έγινε κατ’ εντολή της Περιφερειακής Αρχής, ενώ επεσήμανε ότι ελέγχθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (88 στο σύνολο) και μάλιστα, βρέθηκε λογαριασμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου η ύπαρξη του οποίου αγνοείτο μέχρι σήμερα.

 

 

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ»

Advertisement

 

 

Τη μεγάλη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της δύσκολης και μεθοδικής δουλειάς, που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά στην αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξέφρασε στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

«Είμαστε πλέον μπροστά στη χάραξη ενός νέου δρόμου για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Μια σύγχρονη Περιφέρεια, η οποία εναρμονίζεται με την κείμενη νομοθεσία, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρώπης, όπως απαιτείται για παράδειγμα στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), στο οποίο επίσης είχαμε μείνει πίσω τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Advertisement

 

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending