Connect with us

Πολιτική

Ενώπιος Ενωπίω: Κόντρα Γεωργιάδη-Χαρίτση για την ακρίβεια

Published

on

Κόντρα ξέσπασε στον… αέρα του “Ενώπιος Ενωπίω” ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή την ακρίβεια.

«Τα νοικοκυριά δεν πιέζονται απλώς, αλλά απειλούνται με μία βίαιη φτωχοποίηση. Δυστυχώς για τη χώρα μας εισερχόμαστε σε αυτήν την κρίση με κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και η οικονομία ολόκληρη αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Ποια είναι τα στοιχειά αυτά; Υψηλότερος πληθωρισμός της τελευταίας 25ετιας (7,2% με στοιχεία Ιανουαρίου). Υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αύξηση της εξάρτισης από το εισαγόμενο φυσικό αέριο το 2021, τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης μείωναν αυτήν την εξάρτιση. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον κατώτατο μισθό, άρα το διαθέσιμο εισόδημα είναι εγκλωβισμένο σε επίπεδα κάτω από τα επίπεδα του 2010. Το μείγμα αυτό είναι εκρηκτικό και οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ μεγάλες για αυτήν την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Από μεριάς του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «υπάρχει τεράστια αύξηση στην ενέργεια που είναι εισαγόμενη. Είναι προφανές ότι έχουμε πληθωρισμό που οφείλεται στην έκρηξη των διεθνών τιμών στην ενέργεια. Και αυτή έχει έρθει επειδή από τον Νοέμβριο και μετά οι αγορές προεξοφλούσαν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και ανέβαζαν τις τιμές. Το ελληνικό νοικοκυριό πληρώνει τον πόλεμο που κάνει ο Πούτιν. Δεν τον πληρώνουμε μόνοι μας, διότι δεν έχει η Ελλάδα τον υψηλότερο πληθωρισμό των 25 ετών. Έχει όλη η Ευρωζώνη τον μεγαλύτερο πληθωρισμό από την ίδρυσή της, έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ίδρυσή της, έχουν τον μεγαλύτερο πληθωρισμό οι ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να έχουν όλοι τον υψηλότερο πληθωρισμό και εμείς να εξαιρούμαστε».

«Όλα όσα αναφέρατε είναι ένας μεγάλος παγκόσμιος πληθωριστικός κύκλος. Ο πόλεμος έχει φέρει μία σειρά εκρήξεως των διεθνών τιμών. Για το ρεύμα, ναι πράγματι έχουμε υψηλότερη τιμή ανά μεγαβατώρα, όμως έχουμε και τη μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Advertisement

«Ήμουν συγκεκριμένος. Μίλησα για την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η επιβάρυνση που έχει δεχθεί ο Έλληνας καταναλωτής είναι η μεγαλύτερη που έχει δεχθεί οποιοσδήποτε Ευρωπαίος καταναλωτής» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την υψηλότερη» ρώτησε ο υπουργός Ανάπτυξης τον κ. Χαρίτση, ο οποίος απάντησε «Ποτέ. Ποτέ. Την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια του ρεύματος ούτε κατά ένα ευρώ».

enikos.gr

Advertisement

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending