Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Παναγιώτη Βλαχάκο

Published

on

11

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στη Λάγια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

12

13

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη.

9

Η κα Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων πως ο Ήρωας Παναγιώτης Βλαχάκος τη δύσκολη ώρα δεν φοβήθηκε. Έκανε το υπέρτατο καθήκον και έπεσε για την πατρίδα, περνώντας μαζί με τους άλλους δύο αξιωματικούς που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου στο πάνθεον των ηρώων του έθνους.

Advertisement

Ανέφερε ακόμη πως “η Ελλάδα, με γνώμονα πάντοτε την προώθηση του εθνικού συμφέροντος και την επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής άμυνας και ασφάλειάς της έχει αναπτύξει ισχυρούς διπλωματικούς δεσμούς και έχει συνάψει συμμαχίες, ισχυροποιώντας τη διεθνή της θέση” και συμπλήρωσε πως “η χώρα μας όμως, εκτός από διπλωματικά, θωρακίζεται και στρατιωτικά”.

Όπως τόνισε η κα Λυροφώνη εκείνο όμως που ξεχωρίζει πάνω από όλα και κάνει μια χώρα περήφανη, είναι το έμψυχο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας της. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: “Οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν ταχθεί να προστατεύουν την ελευθερία της πατρίδας και να διασφαλίζουν το αίσθημα της ασφάλειας. Τα σώματα ασφαλείας μας αποτελούνται από προσωπικό με υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας, οργάνωση και εκπαίδευση κατάλληλη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με συνείδηση ότι πάνω από όλα επιτελούν λειτούργημα.

Σε αυτό τον καθημερινό αγώνα των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας θα στέκονται πάντα φωτεινοί φάροι οι θυσιασθέντες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός”.

Στην τελετή παρευρέθησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εξαρχάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ως εκπρόσωπος του ΑΤ Αρεόπολης ο Αριφύλακας κ. Βασίλης Καψάλης, ως εκπρόσωπος του Λ.Σ ο Υποπλοίαρχος κ. Κανέλλος Δεμέστιχας, οι Αντιδήμαρχοι Ανατ. Μάνης κ.κ Δρακουλάκου και Καπασούρης-Σεψάκος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Τζανετάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΜ κ. Κουμεντάκος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λάγιας κ. Γεωργαρίου και Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ.ά.

1

 

Advertisement

3

4

5

6

7

 

10

11

 

Continue Reading
Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending