Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ερωτήματα της Σπυριδάκου για τα κυνοκομεία της Σπάρτης: «Έχουν άδεια και ποιος και πότε τα ελέγχει;»

Published

on

Επερώτηση προς το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου σχετική με την υπόθεση των δημοτικών  κυνοκομείων  του δημου Σπαρτιατών  κατέθεσε η περιφερειακή συμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.Συγκεκριμένα η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος σημειώνει τα εξης:

Τις τελευταίες μέρες έπειτα από καταγγελίες για κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης , το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και απασχόλησε την επικαιρότητα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και μέσα αντίστοιχα.
Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας, και είναι χρέος όλων μας να δράσουμε ώστε να προστατευτούν τα αδέσποτα ζώα και να εκλείψουν φαινόμενα και εικόνες κακοποίησης τους που δε συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες.

Είδαμε , λοιπόν ότι από τη μια στα κυνοκομεία έσπευσε ο Περιφερειάρχης όπως είπε έπειτα από εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησε σύσκεψη και έκανε και εξαγγελίες για συνεισφορά της Περιφέρειας στη λύση του προβλήματος και από την άλλη ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμαρχος με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι το τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας διενέργησε έκτακτο έλεγχο και συνέταξε κατόπιν έκθεση αυτοψίας πριν ένα μήνα, στις 24/1/2022 (αρ, πρωτ. 23637) σύμφωνα με την οποία τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, με διαθέσιμο νερό και καλή θρεπτική κατάσταση.

Επιπλέον υπάρχουν στη Διαύγεια αποφάσεις του Πρώην Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και νυν Προέδρου του ΠεΣυ στην Αργολίδα, όπου κατ´ εντολή του έκλεισαν τρεις μη αδειοδοτημένες ιδιωτικές δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τον Αύγουστο του ‘21.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

Advertisement

Ποιος είναι εν γένει ο ρόλος των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην αδειοδότηση και τον έλεγχο των κυνοκομείων και γενικά των ενδιαιτημάτων αδέσποτων ζώων, ιδιωτικών και δημοτικών;
Υπάρχει έγγραφο Υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας τον Ιανουάριο του 2022 (πριν ένα μήνα) που κρίνει ως ικανοποιητική την κατάσταση για τα ζώα, στα εν λόγω καταφύγια ζώων;
Οι δύο δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Σπάρτης είναι αδειοδοτημένες;

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending