Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Γ. Ρουμελιώτης: Προκαλεί εντύπωση που ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μ. Σκαντζός παραμένει και πρόεδρος της “ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία -ΑΜΚΕ”

Published

on

Η απόκρυψη της αλήθειας, η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα αποτελούν πλέον συνήθη πολιτική τακτική για τον κ.Μανώλη Σκαντζό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Σκαντζός ο οποίος υπογράφει ως Πρόεδρος της εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ» μας ενημερώνει μέσω δελτίο τύπου για το έργο της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Ριζών Τεγέας.

Καταρχάς μας προκαλεί εντύπωση που ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας παραμένει πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ» παρότι έχει ανακοινωθεί από τον κ.Νίκα η αντικατάστασή του.

Ο κ.Σκαντζός λοιπόν μας ενημερώνει για τις εξελίξεις της υλοποίησης του έργου της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας των Ριζών. Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο ίδιος και η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα δρομολόγησαν το συγκεκριμένο έργο.

Advertisement

Είμαι υποχρεωμένος ως μέλος της «Νέας Πελοποννήσου» και Αντιπεριφερειάρχης στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να αποκαταστήσω την αλήθεια απέναντι στα μεγάλα ψέματα του κ.Σκαντζού.

Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν με την με αριθμ. 1215/1.7.2019 απόφαση ένταξης του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε με κωδικό ΟΠΣ 5044939 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».
Τα έργο είχε ως χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έναρξης την 11 Μαρτίου 2020 και λήξης της πράξης την 11 Ιουνίου 2021.

Για την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης απαιτήθηκε συνεργασία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με την τέως Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή, αφού για την ωρίμανση των μελετών του απαιτήθηκαν γνωμοδότηση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, γνωμοδότηση Αρχαιολογίας, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση, έγκριση μελέτης από Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσιών Έργων, έγκριση μελέτης από Δημοτικό Συμβούλιο κτλ.
Όλες αυτές οι διαδικασίες προηγήθηκαν της ένταξης του έργου κ.Σκαντζέ και όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες της Τεγέας και των Ριζών έγιναν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Ως πρόεδρος του «ΤΑΠΤοΚ» ο κ.Σκαντζός παρέλαβε το έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα με εξασφαλισμένους πόρους.
Με καθυστέρηση ενός (1) ολόκληρου χρόνου την 21 Ιουλίου 2020 με ευθύνη του κ.Νίκα τροποποιείται η συγκεκριμένη πράξη, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην έχει γίνει καμία απολύτως εργασία, αλλάζοντας κατ’ελάχιστον τον προϋπολογισμό με μοναδικό στόχο την παραπλάνηση των πολιτών.

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου μεταφέρεται δύο (2) χρόνια αργότερα με ημερομηνία λήξης την 31 Δεκεμβρίου 2023.
Το έργο δημοπρατήθηκε και υλοποιείται από τη νυν Δημοτική Αρχή και ο μοναδικός υπεύθυνος για την ενημέρωση και την εξέλιξη των εργασιών είναι ο κ.Δήμαρχος και όχι ο κ.Σκαντζός.

Ας μην ασχολείται ο κ.Σκαντζός με έργα για τα οποία δεν έχει συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση τους παρά μόνο στην καθυστέρηση τους.
Επειδή είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η διαχείριση των έργων της εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ» από τον κ.Σκαντζό είναι απολύτως αποτυχημένη, τον καλούμε να δημοσιοποιήσει το Δελτίο Παρακολούθησης-Αξιολόγησης και τα συμπεράσματα του Ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου από 26 Ιουλίου 2021 έως 30 Ιουλίου 2021 και από 30 Αυγούστου 2021 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 και αφορά την περίοδο όπου ο κ.Σκαντζός είχε την ευθύνη Διοίκησης.
Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι πολίτες για τη σημαντική υστέρηση που παρουσιάζει σχεδόν το σύνολο των βασικών απαιτήσεων της υλοποίησης του προγράμματος και τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του συνόλου σχεδόν των έργων της «ΤΑΠΤοΚ» που αφορούν τα 20.000.000€ που εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης για την Αρκαδία.

Advertisement

 

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending