Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την ένσταση Μπούζα για την Οικονομική Επιτροπή

Εγκρίθηκε η εκλογή του ανεξάρτητου Οικονόμου!

Published

on

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η εκλογή των νέων μελών του προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αφ’ ενός και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας αφ’ ετέρου, όπως και ο ορισμός στην εν λόγω επιτροπή δύο θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις σχετικές διαδικασίες, στις 9 Ιανουαρίου φέτος, νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Γιάννης Μαλτέζος, αντιπρόεδρος η Αντωνία Μπούζα από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης και γραμματέας η Τζένη Δημητρακοπούλου από τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν, α) από τον συνδυασμό της περιφερειακής Αρχής οι Τάσος Γκιολής, Γιάννης Μαντζούνης και Τάσος Σαρδέλης (με αναπληρωτές τους Νίκωνα Τζινιέρη, Αννα Καλογεροπούλου και Αθηνά Κόρκα), β) από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης οι Ντίνα Νικολάκου και Γιώργος Πετρίτσης (με αναπληρωτές τους Ντία Τζανετέα και Γιώργο Ρουμελιώτη), γ) από τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” ο Τάσος Μποζίκης (με αναπληρώτρια την Μαρία Βεργινάδη), δ) από τον συνδυασμό “Πελοποννησιακή Συμμαχία” ο Γιάννης Μπουντρούκας (με αναπληρωτή τον Νίκο Γκιλίτση) και ε) από τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους ο Γιώργος Οικονόμου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρει … “οι ισχυρισμοί της κας Μπούζα Αντωνίας, Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις επισυναπτόμενες ενστάσεις της στο 10742/13-1-2020 έγγραφο Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πρέπει να απορριφθούν καθότι δεν προσδιορίζεται παράβαση συγκεκριμένης διάταξης Νόμου, παραθέτοντας το συγκεκριμένο Νομοθετικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει νομικός περιορισμός και συνεπώς κώλυμα στην συμμετοχή του κου Οικονόμου Γεωργίου ως υποψηφίου μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου”

Advertisement

Ακολούθησε, τις επόμενες ημέρες, ο ορισμός -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και των επίσης θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεόδωρου Βερούτη και Στάθη Αναστασόπουλου ως μελών της.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ

Η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη νέα της σύνθεση, έχει προγραμματιστεί να γίνει, μέσω τηλεδιάσκεψης, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, η ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνει 57 θέματα, θα προεδρεύσει ο Χρ. Λαμπρόπουλος, ωστόσο αν μέχρι τότε δεν προφθάσει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ορισμός του ως προέδρου του σώματος, τότε θα προεδρεύσει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, που υπογράφει και την πρόσκληση.

Οπως έγινε γνωστό, εξ άλλου, θα υπάρχει και αντιπρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, θέση για την οποία θα προταθεί ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτης.

Advertisement

– Την απόφαση της Αποκεντρωμένης για την εκλογή του νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορείτε να δείτε εδώ:

6ΘΑΗΟΡ1Φ-74Ξ

– Την απόφαση της Αποκεντρωμένης για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

6ΙΙ8ΟΡ1Φ-76Κ

– Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μπορείτε να δείτε εδώ:

Advertisement

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΗΓΗ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending