Connect with us

Πολιτική

Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας – Οι ζυμώσεις ενός ισχυρού ψηφοδελτίου

Published

on

Οι εκλογές για τον Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ διαμόρφωσαν και το παιχνίδι της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας.

Έτσι πρόσωπα και δυναμικές άλλαξαν ρότα και ισχύ.Οι ζυμώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει. Όλα δείχνουν πως το ψηφοδέλτιο της Αργολίδας θα είναι εξαιρετικά δυνατό σε σχέση πάντα και με τη δυναμική που προέκυψε από την ανάδειξη του Νικου Ανδρουλάκη στο τιμόνι του κόμματος. Από το ρεπορτάζ λοιπόν προκύπτουν μέχρι ώρας τα εξής:

A)O Παύλος Χρηστίδης  σύμφωνα με τις  πληροφορίες μας προσανατολίζεται να είναι υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Δυτική ή στη Νότια Αθήνα έχοντας ως δεύτερη επιλογή του την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Β)Ισχυροί παίκτες παρουσιάζονται πλέον από την ομάδα Ανδρουλάκη, με πρώτο τον  Παναγιώτη Ψυχογιό, ο οποίος πιθανότατα να διεκδικήσει μια θέση στο Ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών. Υπήρξε στην στενή ομάδα εκλογών του προέδρου στην Αργολίδα. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του ,η αρθρογραφία του και η κινητικότητά του δείχνουν πως επιθυμεί να ασχοληθεί.

Γ)Ισχυρός παίκτης όμως είναι και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης που ακούγεται αρκετά τον τελευταίο καιρό, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε εάν θα τον ενδιέφερε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών.

Advertisement

Δ)Ιδιαίτερα δραστήριοι είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άργους όπως ο  Πέτρος Θωμόπουλος , η Σοφία Δημάκη , η Σοφία Ξύδη, ο Χρήστος Ουλης, ο Λουκάς Κούρος και αρκετοί άλλοι που υποστήριξαν τον Κρητικό πολιτικό.
Ε)Ο άλλος ισχυρός πόλος  είναι  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδοπουλος που μπορεί μεν  να συγκαταλέγεται στους “χαμένους των εσωκομματικών εκλογών” , όμως εδώ μπορούμε να επισημάνουμε πως  κατάφερε να διατηρήσει ψηλά τις δυνάμεις του Γιώργου Παπανδρέου την πρώτη Κυριακή και επιπλέον στις  τάξεις των υποστηρικτών του έχει το μεγαλύτερο μέρος των Παπανδρεικών,  που όπως οι ίδιοι λένε θα τον “βγάλουν βουλευτή”. Όμως και ο  Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει πολύ καλά τον πρ. Αντιπεριφερειάρχη με τον οποίο είχε άριστη συνεργασία όταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο Χειβιδοπουλος συνεργάτης του. Πολύ θετικά σχόλια για τον Χειβιδόπουλο λέγεται πως ακούγονται  από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη που συνεργάστηκε με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας στο Δ. Σ. της Ένωσης Περιφερειών μαζί με τον Γιάννη Σγουρό από το 2011 έως το 2014 που η ΕΝ ΠΕ. ήταν υπό τον έλεγχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Άργους Μυκηνών διαμορφώνει παντού πυρήνες υποστηρικτών του στοχεύοντας να είναι απόλυτα έτοιμος όταν προκηρυχθούν οι εκλογές ενώ  παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός στο Αργος και στην Ερμιονίδα .
(Φυσικά όντας σκληρά κομματικός δηλώνει μόνο την πρόθεση του για την υποψηφιότητα του , τονίζοντας ότι δεν θέτει κανένα προαπαιτούμενο εκτός από την ισχυρή δυναμική του ψηφοδελτίου και περιμένει τις εσωτερικές διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων.)

ΣΤ)Η έκπληξη όμως των τελευταίων ημερών είναι η επαναδραστηριοποίηση του Γιάννη Μανιάτη.
Η αυξημένη και σοβαρή αρθρογραφία και αρκετές επαφές με στελέχη που τον υποστήριξαν, δείχνει ότι κάτι κινείται στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος , ο οποίος μάλλον ξαναμπαίνει στο παιχνίδι των εκλογών αφού μια πιθανή συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Αργολίδας το ισχυροποιεί σημαντικά.Παρά ταύτα δεν αποκλείεται ο πρώην υπουργός να κοιτάξει προς Ευωρβουλή.

Άρα το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατό αφού ένα ψηφοδέλτιο με Πουλά, δύο εκ των Χρηστίδη , Χειβιδοπουλου , Μανιάτη, Ψυχογιού και δύο σοβαρές υποψηφιότητες γυναικών όχι μόνο εξασφαλίζουν την έδρα αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την διεκδίκηση ακόμα και της δεύτερης θέσης στο νομό.

Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο από τον Νίκο Ανδρουλάκη , τα ισχυρά ψηφοδέλτια που θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ ξανά στο προσκήνιο.

 

Advertisement

 

Τζένη Σουκαρά

Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας – Οι ζυμώσεις ενός ισχυρού ψηφοδελτίου

Advertisement

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending