Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην καρδιά της παγκόσμιας έκθεσης στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”

Published

on

Πάνω από 15.000 άτομα την επισκέπτονται καθημερινά

Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι φιλοξενούμενη στο Ελληνικό περίπτερο, ένα μεγάλο και καλαίσθητο κτήριο σε κεντρικό σημείο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα Παγκόσμιας Έκθεσης (θεσμός που έχει ξεκινήσει το 1851 για να παρουσιάζει τα επιτεύγματα των κρατών) στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”.

Οι τεράστιες οθόνες παρουσιάζουν τα Ιόνια με διάφορες όψεις και θεματολογία.

Τους επισκέπτες υποδέχεται ένα βίντεο με θέμα “Η επιστροφή του μυθικού ήρωα Οδυσσέα στην πατρίδα του” με διαδρομή από την Ερείκουσα έως την Ιθάκη και σταθμό σε κάθε νησί, μικρό και μεγάλο.

Advertisement

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο οι οθόνες παίζουν συναυλίες, χορωδίες, χορούς από εκδηλώσεις στα Ιόνια Νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα από πολλές εθνικότητες.

Το “ειδικό διαβατήριο των επισκεπτών” δίπλα στην σφραγίδα της Ελλάδος επικυρώνεται και με την ειδική σφραγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με θέμα “Οι γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Ιόνια νησιά μοιράζονται εμπειρίες και αισθήσεις” με διεθνές γυναικείο κοινό από ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Θα παρουσιαστεί η τοπική ζωή και γαστρονομία, η δημιουργική βιομηχανία, χειροτεχνία, η αρωματοποιία και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Θα ακολουθήσει διάλογος και η εκδήλωση θα καταλήξει σε γαστρονομική παρουσίαση στο πολυσύχναστο ελληνικό εστιατόριο “Ευζείν” με Σεφ τον γνωστό στον αραβικό κόσμο έλληνα Αλέξανδρο.

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending