Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Μ. Σπυριδάκου:Άραγε έχουν γνώση και είναι σύμφωνοι οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη εκτός Μεσσηνίας για την πολιτική διακρίσεων και στον Τουρισμό

Published

on

 

Και να θέλεις να αγιάσεις, δε σε  αφήνουν…

 

Αυτή η λαϊκή ρήση μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας δημοσίευση στην κεντρική σελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την προβολή της Περιφέρειας σε θεματικές τουριστικές ιστοσελίδες.

Advertisement

Συγκεκριμένα η δημοσίευση αναφέρεται σε εκτεταμένο αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει ως την “ομορφότερη ενδοχώρα του χειμώνα” στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα news247.gr, στην ενότητα “Η δική μας Ελλάδα”.

 

Κατ’ αρχήν η Περιφέρεια πληρώνει χρήματα για διαφημιστική προβολή χειμερινών προορισμών ετεροχρονισμένα, στο τέλος του Χειμώνα, στις 15 Φεβρουαρίου όταν άλλες Περιφέρειες σχεδιάζουν την πολιτική τους για την καλοκαιρινή σεζόν.

 

Εν συνεχεία, πιο λογικό σε ένα άρθρο με χειμερινούς προορισμούς, της Πελοποννήσου εν προκειμένω, να περιμένει κανείς να δει χιονοδρομικά κέντρα, ορεινά χωριά, προορισμούς με πολιτιστικό ενδιαφέρον που έλκουν τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου όπως το Ναύπλιο, ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Μάνη και ΚΥΡΙΩΣ να περιμένει να δει προορισμούς από ΟΛΗ την Πελοπόννησο!!

Advertisement

 

Φευ!!

 

Το 70%του άρθρου παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια την Καλαμάτα, τους δρόμους της, τις πλατείες, τη νυχτερινή διασκέδαση και τα μαγαζιά!

Το 20% περιοχές από την υπόλοιπη Μεσσηνία αλλά όχι αντιπροσωπευτικές και γίνεται και αναφορά σε είδη διατροφής και προϊόντα που χαρακτηρίζονται όλα Μεσσηνιακά, η Γουρνοπούλα, το παστό, το σύγκλινο, οι δίπλες, τα λαλάγγια κλπ…ΟΛΑ  προϊόντα Μεσσηνίας!!

Advertisement

 

Στη Μάνη μάλλον φημίζονται για το σούσι τους….!!!

 

Το 10% του άρθρου αναφέρεται συνοπτικά στη Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Μαίναλο δηλαδή στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας και τέλος λίγο από Νεμέα και οινοποιεία.

Ούτε λόγος για πραγματικά χειμερινούς προορισμούς όπως Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας και ορεινή Κορινθία!

Advertisement

Και το κερασάκι στην τούρτα…

 

Λακωνία και Αργολίδα εντελώς απούσες από το αφιέρωμα !!!

Ούτε Μονεμβασιά, ούτε Ναύπλιο …από τους πιο γνωστούς all year προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό!

 

Advertisement

Για τους υπεύθυνους της Τουριστικής Πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ένα είναι προφανές:

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

 

Άραγε έχουν γνώση και είναι σύμφωνοι οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη εκτός Μεσσηνίας για την πολιτική διακρίσεων και στον Τουρισμό;

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας αντιλαμβάνομαι αυτό που γίνεται ως μια τεράστια πρόκληση η οποία δε μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Advertisement

Θεωρώ πλέον ότι εκτός από προφανή ανικανότητα και άγνοια χειρισμού του  συγκεκριμένου αντικειμένου, του Τουρισμού, υπάρχει και σκοπιμότητα.

Φυσικά θα βρίσκομαι απέναντι σε οποιονδήποτε και ο,τιδήποτε υπονομεύει τα συμφέροντα της Λακωνίας και των πολιτών της.

 

ΥΓ: Αν η Τουριστική Πολιτική της Περιφέρειας χαράσσεται σε φημισμένα Cocktail Bar- Restaurants του Κολωνακίου, ας εμπλουτίσουν τουλάχιστον με την παρουσία τους και μερικοί εκτός Μεσσηνίας τις ομάδες που συναντούν εκεί ΜΜΕ της Αθήνας με έξοδα της Περιφέρειας.

 

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending