Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Μ. Σπυριδάκου: Χαιρετίζω τη δέσμευση του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι ειλικρινής.

Published

on

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου του απελθόντος και του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Σπάρτη , την ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο για τις σχέσεις με την Αντιπολίτευση και την απάντηση του, έχω να σημειώσω τα εξής:

Οι πολίτες σίγουρα επιθυμούν ένα ήπιο κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας προς επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός μας και με στόχο την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στον τόπο μας .

Χάρηκα ιδιαίτερα για την αναφορά του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζινιέρη, ότι θα κληθούμε όλοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας πάνω σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο αλλά προβληματίστηκα κιόλας.

Στα δύο μισή χρόνια που πέρασαν υπήρξαν κυριολεκτικά καυτά θέματα όπως

 • Η αντιμετώπιση της Πανδημίας,
 • Οι καταστροφικές πυρκαγιές και η αντιμετώπιση των συνεπειών τους στις πυρόπληκτες περιοχές

αλλά και άλλα χρονίζοντα ζητήματα όπως:

 • Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και το φαινόμενο της υφαλμύρωσης,
 • Η διάβρωση των ακτών ,
 • Η χωροθέτηση ανεμογεννητριών άναρχα σε τουριστικές περιοχές και περιοχές φυσικού κάλλους όπως η Μάνη και ο Μαλέας,
 • Το θέμα των σκουπιδιών,
 • Θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος,
 • Θέματα  του πρωτογενούς τομέα: Προβολής και ανάδειξης των μοναδικών λακωνικών προϊόντων, θέματα αποζημιώσεων των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων που στηρίζουν την οικονομία στη Λακωνία.
 • Η στρατηγική για τα μεγάλα έργα ή και μικρότερα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας,
 • Θέματα  πολιτικής προστασίας και θωράκισης απέναντι σε φυσικές καταστροφές.
 • Η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας.

 

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής στη Λακωνία ώστε όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μαζί με τους Βουλευτές, τις Δημοτικές Αρχές , τους επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς, και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να καταθέσουμε απόψεις  ώστε να προκύψουν οι βέλτιστες προτάσεις για κάθε ζήτημα προς όφελος του Λάκωνα πολίτη.

Advertisement

 

Χαιρετίζω λοιπόν τη δέσμευση του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, υπό την προϋπόθεση  βέβαια ότι είναι ειλικρινής  και είναι βέβαιο  ότι αν γίνει πράξη θα συμβάλει στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ μας. 

Το κλίμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι πάντα καλό αλλά δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να απασχολεί τους πολίτες.

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending