Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Με έγγραφό της η Α. Μπούζα ζητά την παρέμβαση της εποπτεύουσας Αρχής ΟΤΑ Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδας για την δημοκρατική λειτουργία του ΠΕΣΥΠ

Published

on

Mε έγγραφό της προς την εποπτεύουσα αρχή ΟΤΑ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μπούζα κάνει έκκληση για την αποκατάσταση της νομιμότητα στην λειτουργία του Περιφερειακού συμβουλίου, τονίζοντας πως οι διαδικασίες του οργάνου είναι συγκεκριμένες και κάθε παρέκκλιση τους επιβάλλει την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για να διαφυλαχθεί η  δημοκρατική λειτουργία.

Συγκεκριμένα η κ. Μπούζα αναφέρει:

Με το κατωτέρω έγγραφο προς την εποπτεύουσα Αρχή ΟΤΑ Πελοποννήσου-Δυτ. ΕΛΛΑΔΟΣ και ΙΟΝΙΟΥ καλώ λόγω αρμοδιότητας, στην αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία του Περιφ. Συμβουλίου.
Οι διαδικασίες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του Συλλογικού Οργάνου, είναι σαφείς, καθορισμένες και αναφέρονται ρητά στον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος .
Κάθε παρέκκλιση, συνιστά εκτροπή και όταν οι επισημάνσεις μέσα στα νόμιμα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου, αγνοούνται, τότε επιβάλλεται η παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών, που έχει ορίσει η Πολιτεία για να διαφυλάξει τη δημοκρατικότητα στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.-
Το έγγραφο προς τον Ελεγκτή Νομιμότητας ΟΤΑ:

«ΘΕΜΑ: « Καταστρατήγηση Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου
Η δημόσια λογοδοσία, αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών συλλογικών οργάνων.
Στην παρούσα Περιφερειακή θητεία αυτή η υποχρέωση που πηγάζει ρητά από τη Νομοθεσία, αγνοείται επιδεικτικά καίτοι έχει αναφερθεί από την υπογράφουσα σε δημόσια συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου..
Επειδή καταστρατηγείται η νομιμότητα, υπάρχουν σκιές και θολά σημεία στην πορεία του έργου της Περιφερειακής Αρχής και μετά από 2 ½ χρόνια θητείας , ο απολογισμός είναι άγνωστη λέξη για την Περιφερειακή Αρχή , ενώ σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Περιφ. Συμβουλίων (Υπουργική Απόφαση 42071/6.7.2020), στο άρθρ. 20, προβλέπεται ΡΗΤΑ πως μέχρι 31 -1 εκάστου έτους πλην του πρώτου έτους, η Περιφερειακή Αρχή προγραμματίζει έγκαιρα και με 15νθημερη ανακοίνωση πριν, ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ όπου παρουσιάζεται το έργο της , γίνεται ενδελεχής συζήτηση , λαμβάνει δημοσιότητα η συνεδρίαση αυτή και καλούνται φορείς ,ΜΜΕ κλπ
Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει πράξη οι υποχρεώσεις αυτές.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ την εποπτεύουσα Αρχή ΟΤΑ, σύμφωνα με τον Ν.3852/2010, όπως εξετάσει τη συνειδητή και σκόπιμη παράλειψη της Περιφερειακής Αρχής και επαναφέρει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, τη νομιμότητα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Ο κ. Πρόεδρος, οφείλει να πράξει το καθήκον του και να καθορίσει έγκαιρα την ειδική Δημόσια συνεδρίαση ως ορίζουν ρητά οι Νόμοι.
Επιπλέον παρακαλώ, ως ορίζει ο κανονισμός, έστω και με 2 ½ χρόνια καθυστέρηση να αναζητηθεί λύση στην εκκρεμότητα ΜΗ πλήρωσης της θέσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, θέση που αυτόματα αντανακλά αρνητικά στα δικαιώματα του πολίτη και ορίζεται ρητά ως υποχρέωση, στο άρθρο 20 παρ. 4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Σώματος.
Παρακαλώ, λόγω αρμοδιότητας για τις δικές σας ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας.»
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π- ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Advertisement

 

 

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending