Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας της Αντωνίας Μπούζα Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Published

on

Ο φετινός εορτασμός της ημέρας της γυναίκας όπου τιμώνται οι αγώνες του φεμινιστικού κινήματος του 19ου αιώνα για ίσα δικαιώματα, δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην εργασία, στην πολιτική, στη μόρφωση και στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σκιάζεται από τα δεινά του πολέμου στην Ουκρανία και το δράμα των αμάχων, για να καταφέρουν να διασωθούν, να διατηρήσουν τη συνοχή των οικογενειών τους και την ανεξαρτησία της Χώρας τους.

Οι γυναίκες της Ουκρανίας, βλέπουμε πως με αυταπάρνηση προστατεύουν τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους συνανθρώπους μας και δίνουν παραδείγματα θάρρους και αξιοπρέπειας.

Σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπου η δημοκρατία είναι ζητούμενο, οι αγώνες των γυναικών  είναι συνεχείς και οι περιπτώσεις φυλετικού ρατσισμού, εκμετάλλευσης και κακοποίησης καταδικαστέες.

Στην πατρίδα μας, έχουν γίνει πολλά βήματα για επίτευξη των αρχικών στόχων του γυναικείου κινήματος, αλλά μένει πολλά να γίνουν ακόμη, αφού αυθαιρεσίες στο εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον συνεχίζουν να υφίστανται, ενώ η  πολυνομία και η καθεστηκυία αντίληψη, ενίοτε αποδυναμώνει τα γυναικεία ζητήματα.

Advertisement

Η πολυπολιτισμικότητα και η εισδοχή στην Ελληνική κοινωνία διαφόρων, ξένων προς την κουλτούρα μας, πολιτισμικών και κοινωνικών αντιλήψεων, έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε σαρωτικές αλλαγές συμπεριφοράς προς τις γυναίκες, με έξαρση σε ειδεχθή εγκλήματα, βία και καταδικαστέες συμπεριφορές σε βάρος τους.

Ας ελπίσουμε ο φετινός εορτασμός να μην μείνει μόνο στα τυπικά και στα ευχολόγια και να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ευάλωτων γυναικών και την εξάλειψη αρνητικών φαινομένων που πλήττουν τη ζωή, την περιουσία, την εργασία και εξέλιξή τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση επίσης, μπορεί να συμβάλει με εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που θα αναπτύξει, στην προώθηση των γυναικείων ζητημάτων και της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.-

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Advertisement

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending