Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Νέα απάντηση του Πέτρου Δούκα μετά τον σάλο

Published

on

Ο Πέτρος Δούκας, μετά την γραπτή δήλωσή του για τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του, που οδήγησε στην διαγραφή του από τη ΝΔ και στην αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού, επανήλθε με τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε ότι “στόχος είναι να κοιτάμε μόνο μπροστά, να δημιουργήσουμε κάτι ωραίο για την Σπάρτη και τους πολίτες της αλλά για να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει πρώτα εγώ να δώσω κάποιες εξηγήσεις. Ναι, πράγματι το σχήμα λόγου που χρησιμοποίησα ήταν ατυχές. Πολύ ατυχές. Και έδωσε την ευκαιρία για πολλές παρερμηνείες, για κυνισμό, για εξαγορά συνειδήσεων και πολλά άλλα. Το φταίξιμο είναι δικό μου και κανενός άλλου, απλά και αντρίκια”.

“Ζήτησα συγγνώμη και από τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ηλεία. Και τους δημάρχους και τον υπουργό και φυσικά από όσους συνδημότες στεναχώρησα με αυτή τη ρητορική μου υπερβολή. Σκοπός ήταν να επισημάνω ότι όταν το κράτος αντιδρά άμεσα και συμπαραστέκεται στους πολίτες, σε καταστροφές, παγετούς, σεισμούς, πλημμύρες, αυτό εκτιμάται από όλους τους πολίτες. Αυτό και τίποτε άλλο” πρόσθεσε.

Advertisement

“Μόνος μου στόχος ήταν να κινηθεί το κράτος άμεσα για τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν. Εδώ είμαστε, εδώ θα παραμείνουμε για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας” κατέληξε.

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending