Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΣΤΗΝ ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-2027

Published

on

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Τσώνης συμμετείχαν στην Ενημερωτική Ημερίδα για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, την Δευτέρα 21η Φεβρουαρίου 2022, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, στην Βυτίνα Αρκαδίας.

Η Ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση και προετοιμασία των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στην Ημερίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, με θέμα τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα για την Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 που έχουν στόχο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να εξελιχθούν σε μοχλό ανάπτυξης, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.

Advertisement

Βασικός μας στόχος αποτελεί η πραγματοποίηση των έργων τα επόμενα χρόνια, με εργατικότητα και συνεργασία, αξιοποιώντας κατάλληλα τα νέα Χρηματοδοτικά εργαλεία.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε τις υποδομές του Δήμου μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending