Connect with us

Published

on

Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα  στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εικονολήπτη και συντάραξε τη χώρα, το Πάσχα του 2019. Σχεδόν τρία χρόνια μετά έπεσε η αυλαία στη δίκη…

Ήταν Πάσχα του 2019, όταν ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα ξεκινούσε. Ένα έθιμο επικίνδυνο που τότε στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή. Ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης χτυπήθηκε από ανεξέλεγκτη σαϊτα και έπεσε νεκρός με τους αυτόπτες μάρτυρες να έχουν παγώσει.

Σήμερα  το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την ενοχή των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων ανάμεσα τους και  ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις τόσο του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που τότε έλεγε χαρακτηριστικά  «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσηνίων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί » τοσο και του σημερινού  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόεδρου της Ν.Δ « η πρώτη δήλωση του δημάρχου ήταν άστοχη και υπογράμμισε πως ο κ. Νίκας ζήτησε συγνώμη ».

Advertisement

Ύστερα από  την σημερινή απόφαση του Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας μήπως έστω και τώρα η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης   έχει μετανιώσει για την επιλογή του να στηρίξει τον κ. Νίκα για την Πελοπόννησο ;

Ακολουθεί  βίντεο

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending