Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Published

on

Η 15η Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου είναι η ημέρα που ολόκληρος ο πλανήτης οφείλει να  υποκλίνεται με ευαισθησία στους σύγχρονους ήρωες, τα παιδιά τα οποία μάχονται τον καρκίνο.

Μία ημέρα αφιερωμένη σε όσα παιδιά κοίταξαν κατάματα αυτή την ασθένεια, χαμογέλασαν και συνέχισαν τη ζωή τους.

Η ημέρα αυτή όμως είναι αφιερωμένη και σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν. Και αυτά τα παιδιά είναι ήρωες. Αυτά τα παιδιά έδωσαν τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής σε εμάς, στους μεγάλους τούτου του κόσμου.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουρισμού& Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία-Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα: «Η παιδική ηλικία αποτελεί μια περίοδο αθωότητας και ξεγνοιασιάς. Οι μικροί και γενναίοι μαχητές, όπως και οι οικογένειές τους, χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να καταφέρουν να νικήσουν την ασθένεια και να ατενίσουν το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία».

Advertisement

Στην χώρα μας 8 στα 10 παιδιά θεραπεύονται από την ασθένεια του παιδικού καρκίνου.  Όλοι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα μπορούμε να πούμε όλοι  μαζί πως «Νικήσαμε» με μια κοινωνία γεμάτη με  αθώα πλατιά παιδικά χαμόγελα.

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending