Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εντάξεις έργων ύψους 8.917.431,01 ευρώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Published

on

Την βελτίωση της ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών σηματοδοτεί η υπογραφή ένταξης του έργου με τίτλο “Αστικές και αθλητικές αναπλάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 8.917.431,01 ευρώ πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησης εκατοντάδων αναπτυξιακών προγραμμάτων που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Ένας αναπτυξιακός μοχλός με την κατασκευή σημαντικών έργων στο πλαίσιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης των αιτιών και συνεπειών της κλιματικής αλλαγής,  εστιάζει έργα υποδομής με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από τρία διακριτά υποέργα ως ακολούθως:

Advertisement
  • Υποέργο 1 (5.900.000,00 €): “Ανάπλαση και Ανάδειξη τουριστικής ζώνης από την θέση “Τσάκι” έως την Μεσογγή επί της Επαρχιακής οδού Κέρκυρας –Λευκίμμης”, το οποίο αφορά στην ανάπλαση και την καλύτερη λειτουργία της παραλίας και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κέρκυρας-Λευκίμμης. Στόχος είναι η κατασκευή μιας συνεχούς πορείας-διαδρομής για πεζούς, αυτοτελούς και ολοκληρωμένης.
  • Υποέργο 2 (289.644,29 €): “Ανάθεση μελετών για κατασκευή νέων πεζοδρομίων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λευκάδας”, που αφορά σε παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση & κατασκευή νέων πεζοδρομίων και συνοδών έργων, ως ολοκληρωμένη παρέμβαση και γραμμική συνεχεία ή συνένωση υφιστάμενων τμημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λευκάδας.
  • Υποέργο 3 (2.727.786,72 €): “Προμήθεια και Τοποθέτηση Συνθετικού Τάπητα Στίβου, Συνθετικού Χλοοτάπητα, Παρκέ Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης και Επισκευής Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης”, το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
  1. Η αντικατάσταση του τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου
  2. Η διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση γηπέδου 8Χ8, νέας περίφραξης
  3. και νέου χλοοτάπητα στην αθλητική εγκατάσταση στα Ομαλά
  4. Η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στο Βαθύ Ιθάκης
  5. Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο στα Φαρακλάτα
  6. Η αντικατάσταση του δαπέδου παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending