Connect with us

Πολιτική

Πύρρειος νίκη για Μητσοτάκη

Published

on

πορεί η πρόταση Βέμπερ για αναστολή ενός έτους των δικαιωμάτων του Γ. Κύρτσου ως μέλους του ΕΛΚ να πέρασε μεν, όμως μιλάμε για αναστολή και όχι για αποπομπή, όπως ήθελε διακαώς ο πρωθυπουργός ● Με τη γραμμή Βέμπερ διαφώνησαν 40 ευρωβουλευτές ● Ο ευρωβουλευτής έχει πλέον μεταφέρει για τα καλά την έντονη κριτική του προς τον πρωθυπουργό μέσα στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το δικό του προσωπικό στραπατσάρισμα κατάφερε τελικά να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την πύρρειο νίκη που κατέγραψε στο θέμα της ψηφοφορίας στην ευρωομάδα του ΕΛΚ σε βάρος του Γιώργου Κύρτσου.

Μπορεί η πρόταση Βέμπερ για αναστολή ενός έτους των δικαιωμάτων του κ. Κύρτσου ως μέλους του ΕΛΚ να πέρασε μεν, όμως α) μιλάμε για αναστολή και όχι για αποπομπή που -όπως αποκαλύφθηκε- ήθελε διακαώς ο Κυρ. Μητσοτάκης, β) όχι μόνο η γραμμή Βέμπερ δεν πέρασε ομόφωνα, αλλά μαζί της διαφώνησε ένας αξιοσημείωτος αριθμός 40 ευρωβουλευτών, ο οποίος δημιουργεί πλήγμα στην εικόνα τόσο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, γ) η αναστολή εν τέλει δεν θα επηρεάσει την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Γ. Κύρτσου και δ) με το να τοποθετηθεί -προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του- από το επίσημο βήμα του ΕΛΚ, ο κ. Κύρτσος έχει πλέον μεταφέρει για τα καλά την έντονη κριτική του προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο καταγγέλλει για «μεθόδους Ορμπαν», από το γήπεδο της Ελλάδας μέσα στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατ’ αρχάς, όπως έχει ήδη δημοσιοποιήσει ο κ. Κύρτσος, κατά τη διαδικασία αυτήν της προχθεσινής ψηφοφορίας, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είπε στους παριστάμενους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ πως ο Κυρ. Μητσοτάκης τού ζήτησε την αποπομπή του Γ. Κύρτσου αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε και (προφανώς μη θέλοντας να δυσαρεστήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό) μετέτρεψε το αίτημα αποπομπής σε πρόταση αναστολής δικαιωμάτων για ένα έτος. Η λογική του Μ. Βέμπερ ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι το ΕΛΚ δεν έχει πρόβλημα με τον κ. Κύρτσο, για τη δραστηριότητα του οποίου στο Ευρωκοινοβούλιο είχε καλά λόγια να πει, αλλά ότι λειτουργεί στη βάση των εθνικών κομμάτων-μελών του και άρα ότι ήθελε να ικανοποιήσει τον αρχηγό της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του Γ. Κύρτσου ανέλαβε να απευθύνει η ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία άλλοτε ήταν σαμαρική και τώρα θεωρείται ότι έχει περάσει στην πτέρυγα των μητσοτακικών. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν ότι στους 131 ευρωβουλευτές που ψήφισαν, από το σύνολο των 177, 91 ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βέμπερ, 29 υπέρ του κ. Κύρτσου και 11 έκαναν αποχή. Αρα οι 40 διαφώνησαν με τη γραμμή Βέμπερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η αναστολή δεν θα επηρεάσει την κοινοβουλευτική δραστηριότητα (επιτροπές, εκθέσεις κ.λπ.) του ευρωβουλευτή.

Advertisement

Η ομιλία του

Οσο για τον ίδιο τον Γ. Κύρτσο, κατά την ομιλία του ενώπιον των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, μετά την οποία χειροκροτήθηκε, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η βασική μου κριτική είναι ότι ο Μητσοτάκης, όποτε νιώθει την πολιτική πίεση, καταφεύγει σε μεθόδους Ορμπαν», ενώ σε ανάρτησή του επισήμανε πως «από διακριτικός ευρωβουλευτής έγινα: Θέμα συζήτησης σε όλες τις παρατάξεις του Ε.Κ. Ζήτημα στο ΕΛΚ, με κομματικό βήμα και 40 ευρωβουλευτές να διαφωνούν με πλειοψηφία των 91. Ούτε τα είχα ονειρευτεί. Ενα ευχαριστώ σε όσους με… ανέδειξαν νομίζοντας ότι με καταστρέφουν»

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending