Connect with us

Αυτοδιοίκηση

«Ρουσφετολογικές» Προσλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ;

Published

on

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα από πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν τηρείται καμία διαδικασία για την επιλογή των ατόμων που προσλαμβάνονται μέσα από προγράμματα ανέργων.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προσλήψεων  για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας Covid-19 ανανέωσαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά τα ίδια άτομα (!) χωρίς να δώσουν καμία ευκαιρία σε αλλά άτομα να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα στα 2,5 χρονιά της θητείας της, εφαρμόζοντας πολιτικές πλήρους αδιαφάνειας και απόλυτης ρουσφετολογίας, «εκμεταλλεύεται» τις ειδικές διατάξεις για την πρόσληψη συμβασιούχων, λόγω της πανδημίας Covid-19, προκειμένου να δημιουργήσει «στρατό» με προσλήψεις «εκλεκτών» της, χωρίς να τηρείται καμία απολύτως διαφανής διαδικασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «epikairotitalive.gr», παρότι έχουν αποσταλεί αιτήματα από ενδιαφερομένους  προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων λόγω της πανδημίας Covid -19, ουδεμία απολύτως απάντηση έχουν λάβει.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί σε ότι όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έχουν αντιδράσει με τον τρόπο που η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται το πρόγραμμα για τις προσλήψεις συμβασιούχων λόγω της πανδημίας Covid-19 .

Οφείλει η Περιφερειακή Αρχή του κ .Νίκα, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του  κ. Περιφερειάρχη σε πρόσφατη συνέντευξη του, όπου χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς είμαστε για τη φτώχεια εδώ, οι πλούσιοι δεν μας έχουν ανάγκη», να δώσει συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα:

  • Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα άτομα που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας Covid-19;
  • Γιατί η Περιφερειακή Aρχή του κ. Νίκα προέβη σε προσλήψεις χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε προκήρυξη;
  • Γιατί ανανεώνονται συνεχώς οι συμβάσεις των ιδίων προσώπων και δε δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και νέα πρόσωπα, με δεδομένη την πολύ μεγάλη ανάγκη για εργασία από πλήθος ανέργων;

Ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή ανάρτηση του κ.Νίκα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (7.2.2022 & ώρα 22:09)  (https://www.ppel.gov.gr/me-simvasiouchous-pou-kaliptoun-anagkes-i-opies-proekipsan-apo-tin-pandimia-tis-covid-19-sinantithike-o-periferiarchis-peloponnisou-p-nikas/) σχετικά με τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν  λόγω της πανδημίας Covid-19. όπου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει αντίρρηση για την εκ νέου παράταση των ιδίων προσώπων, γεγονός το οποίο προκαλεί όλους όσους δεν είχαν καν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση, ο κ.Νίκας οφείλει να δώσει άμεσες απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω ερωτήματα.

Το «epikairotitalive.gr» και οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα περιμένουνε από τον κ. Νίκα να απαντήσει σε αυτές της καταγγελίες των πολιτών που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο διοίκησης από την Περιφερειακή Αρχή.

Σας παραθέτουμε και το e-mail το οποίο λάβαμε .

 

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending