Connect with us

Πολιτική

«Σε επιχειρηματικά συμφέροντα το ΟΑΚΑ με φωτογραφικό διαγωνισμό»

Published

on

ΠΑΣΟΚ

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων (γιατί άραγε τότε;) 28.12.2021 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΚΑ να ανακοινώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τένις για 35 χρόνια, έκτασης 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με κτιριακές υποδομές εμβαδού 10.000 τ.μ. περίπου, με κεντρικό στάδιο 8.500 θεατών, με δεύτερο μικρότερο 3.000 θεατών και 14 γήπεδα ακόμη, με το σκανδαλώδες τίμημα εκκίνησης των 15.000€ μηνιαίως και με προθεσμία υποβολής προσφορών 55 ημέρες.

Η κερδοφόρα εγκατάσταση είχε τελείως παράλογα δοθεί από το ΟΑΚΑ τα δύο χρόνια 2020 & 2021 σε εταιρία συμφερόντων γνωστών οικογενειών, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούν σήμερα. Η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού φωτογραφίζει την υπάρχουσα εταιρία με προκλητικό τρόπο και διατάξεις. Ανοίγει δε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Δύο εκτιμητές;- που επελέγησαν από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ έδωσαν το ευτελές τίμημα των 15.000€ μηνιαίως. Η διακήρυξη με «φωτογραφική» διάταξη ζητά εμπειρία σε διαχείριση παρόμοιας εγκατάστασης (ποια είναι η δεύτερη;)  με συμμετοχή επιχειρηματία 30% στο σχήμα που θα προσφέρει, ζητά επένδυση 5.000.000€ για τα πρώτα 3 χρόνια με ασαφές και απροσδιόριστο αντικείμενο και επιβάλλει αύξηση ενοικίου μετά από τα πρώτα 12 χρόνια της σύμβασης και άλλα πολλά, που φωτογραφίζουν ένα και μόνο συμμετέχοντα.

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει το Δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο Αθλητισμός είναι Κοινωνικό Αγαθό. Η εγκατάσταση του Τένις ήταν διαρκώς κερδοφόρα για το ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη η οποιαδήποτε βελτίωσή της, ιδιαίτερα με την τεράστια ανάπτυξη του Τένις στην Πατρίδα μας.

Advertisement

Ερωτάται η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο εποπτεύων την Διοίκηση του ΟΑΚΑ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

  • Αν συμφωνεί με το μηνιαίο τίμημα των 15.000€,
  • Αν γνωρίζει ότι η γη επί της οποίας υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ανήκει στην Ε.Ο.Ε.,
  • Αν γνωρίζει ότι πίσω από τον διαγωνισμό εκμίσθωσης για 35 χρόνια υποκρύπτεται σύμβαση παραχώρησης,
  • Αν η Νομική του Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει σχετικά,
  • Αν θα εμπλακεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για την νομιμότητα,
  • Αν η δημοσίευση της διακήρυξης έχει δημοσιευθεί νόμιμα και στην Ε.Ε.,
  • Γιατί δόθηκαν μόνο 55 ημέρες για μελέτες 5.000.000€, μέγεθος που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στον φωτογραφικά ζητούμενο χρόνο και αν γνωρίζει ότι συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο ετοίμαζε τις μελέτες μήνες πριν και για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας;
  • Γιατί ο διαγωνισμός δεν επιτρέπει την παροχή δάνειας εμπειρίας, όπως όλοι οι διαγωνισμοί μεγάλου οικονομικού αντικειμένου;

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending