Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σεξιστικό παραλήρημα στο Δημοτικό Συμβουλίο του Δήμου Σπάρτης

Published

on

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κ. Θ. ΠΑΤΣΙΛΙΒΑ

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης της Τετάρτης 2/2/2022, το σεξιστικό παραλήρημα του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή, με στόχο τις γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας, ως ελάχιστο δείγμα αυτοσεβασμού και υποχρέωσης απέναντι σε όλες τις Γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην ιδιωτική και κοινωνική ζωή.

«Κύριε» Πατσιλίβα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας:

  • Ο σεξισμός, κυρίως στον χώρο της δημόσιας ζωής, είναι το «όπλο» του αποτυχημένου, ανίκανου, ανασφαλή, φοβικού και υποτιμημένου πολιτικάντη, που αδυνατώντας να λειτουργήσει πολιτικά λόγω κυρίως της ανικανότητάς του, επιστρατεύει τις ύβρεις και τη χυδαία συμπεριφορά, θεωρώντας ότι υποτιμώντας τους άλλους αποκτά αξία και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.
  • Η έπαρση, η μισαλλοδοξία και η κριτική άνευ ουσίας που ασκείτε, είναι απλά η απόδειξη της αδυναμίας σας να λειτουργήσετε πολιτικά, με συνεργασία και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, ακόμα κι όταν αυτή διατυπώνεται από μία γυναίκα.
  • Η χρήση εκ μέρους σας της έκφρασης «πυρ, γυνή και θάλασσα», που προήλθε από το αρχαίο ρητό «θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακό», το οποίο αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα ποιητή Μένανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ, σε μια περίοδο που οι κοινωνίες υιοθετούσαν ένα δουλοκτητικό μοντέλο παραγωγής και αντιμετώπιζαν γυναίκες και δούλους ως πράγματα, δείχνει πρόδηλα τον τρόπο σκέψης σας, στοιχείο άκρως απογοητευτικό όταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την πρόθεσή σας να ηγηθείτε μίας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Σπάρτης. Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: «Ποια θα είναι η θέση των γυναικών στην εν λόγω παράταξη;», όταν ο επικεφαλής θεωρεί τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή ως αναγκαίο κακό στην καλύτερη περίπτωση.
  • Και οι γυναίκες αιρετοί, όπως και οι άνδρες, βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο «κύριε» Πατσιλίβα με την ψήφο των συνδημοτών και των συνδημοτισσών μας, την οποία μάλλον δεν αποδέχεστε, απλά και μόνο γιατί πρόκειται για γυναίκες. Μάλλον αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χούντα», «κύριε» Πατσιλίβα, κι όχι η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ευτυχώς οι συμπεριφορές και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά εσάς, αποτελώντας μια θλιβερή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θα επιθυμούσαμε, όμως, την επόμενη φορά αυτές οι κατάπτυστες πεποιθήσεις και εκφράσεις να καταδικαστούν και από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ως ελάχιστο δείγμα αντίδρασης και σεβασμού στην έμφυλη ισότητα.

 

Δαράκη Ελένη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεδεδήμου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Advertisement

Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Γρηγόρη Δήμητρα, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Παπανικολάου Δήμητρα, Δημοτική Σύμβουλος

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending