Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Στην Ιθάκη ολοκληρώνονται οι φάκελοι των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ» και αρχίζουν οι διαδικασίες για τους πληγέντες από τον «ΜΠΑΛΛΟ»

Published

on

 Στην εύλογη ανησυχία και αγωνία των πληγέντων κατοίκων της Ιθάκης από τον «ΜΠΑΛΛΟ» για τις αποζημιώσεις τους, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενημερώνει:

 

Όπως γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού από τις υπηρεσίες μας, αμέσως μετά την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου συγκροτήθηκε με την με αριθμό πρωτοκόλλου 85227/20425/26.10.2021 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η προβλεπόμενη εκ του ν. 4797/2021 Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Διευκρινίζεται, η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από τους ίδιους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την εκτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την Θεομηνία «ΙΑΝΟΣ».

 

Advertisement

Το γεγονός αυτό είναι η αιτία της καθυστέρησης των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις της θεομηνίας «ΜΠΑΛΛΟΣ» ως προς την διενέργεια αυτοψιών. Τόσο οι αρμόδιοι υπάλληλοι όσο και η Περιφερειακή Αρχή έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, ετοιμότητα και έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ όποτε έχει παραστεί ανάγκη χορήγησης πληροφοριών ή διευκρινήσεων για την εν λόγω διαδικασία αυτές έχουν παρασχεθεί άμεσα προς τους ενδιαφερόμενους.

 

Όσον αφορά την πρόοδο της επεξεργασίας των φακέλων για την θεομηνία «ΙΑΝΟΣ» είχαν κατατεθεί 114 αιτήσεις εκ των οποίων 47 έχουν ολοκληρωθεί ως προς την εκτίμηση των ζημιών, 33 μέχρι και σήμερα παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές οχλήσεις μας δεν έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά από τους αιτούντες για να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας και 14 είναι σε στάδιο επεξεργασίας και οδεύουν για την ολοκλήρωσή τους.  Ως εκ τούτου προσδιορίζουμε ότι εντός του μηνός Φεβρουαρίου θα αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις πληγείσες επιχειρήσεις και το αίτημα για το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ώστε από την πλευρά του το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στις δικές του ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας καταβολής της αποζημίωσης.

 

Μετά δε τη θεομηνία «ΜΠΑΛΛΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης κατατέθηκαν 71 αιτήσεις πληγέντων επιχειρήσεων για τις οποίες, έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη των αυτοψιών  την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του «ΙΑΝΟΥ».

Advertisement

 

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πλήρως την αγωνία και την ταλαιπωρία των ήδη οικονομικά επιβαρυμένων επιχειρηματιών από τις θεομηνίες «ΙΑΝΟΣ» και «ΜΠΑΛΛΟΣ» ωστόσο εντός ενός δύσκολου και αυστηρού νομικού πλαισίου διαδικασιών η Περιφερειακή Αρχή στέκεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες της για τις αυτοψίες, την εγκυρότητα των φακέλων, τη συνεχή ενημέρωση και διευκόλυνση των δικαιούχων.

 

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending