Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Στην Κυψέλη η μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας – απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων

Published

on

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζονται κάθε Κυριακή από τον Δήμο Αθηναίων, οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας και απολύμανσης σε γειτονιές της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 Σήμερα, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, επιχείρησαν σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, την Κυψέλη.

 Ξεκινώντας από την Πλατεία Βικτωρίας και με τη συνδρομή σύγχρονων τεχνικών μέσων, “σάρωσαν” δεκάδες δρόμους, που τις εργάσιμες ημέρες και ώρες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν και να απολυμανθούν, λόγω της συνεχούς διέλευσης οχημάτων.

 Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας περίπου 20 πλυστικά, σάρωθρα και υδροφόρες, ξεκίνησαν τη μεγάλη παρέμβαση από νωρίς το πρωί, ενώ στη συνέχεια η επιχείρηση επεκτάθηκε σε κάθε σημείο της Κυψέλης, προκειμένου να καθαριστούν, να πλυθούν και να απολυμανθούν σχολαστικά τα πεζοδρόμια, οι βάσεις κάδων απορριμμάτων, οι πεζόδρομοι, καθώς και άλλα πολυσύχναστα σημεία.

Advertisement

 Για τη Δημοτική Αρχή, η καθαριότητα σε κάθε σημείο της πόλης αποτελεί μία από τις πιο υψηλές προτεραιότητες, για αυτό και οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση εντατικοποιούνται διαρκώς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη Κυριακή τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending