Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, το βράδυ σήμερα, στην Καλαμάτα

Published

on

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση για το προϋπολογισμού 750.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών στον ασφαλτοτάπητα και κατασκευή τεχνικών στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα κόμβος Ρωμανού – Γιάλοβα.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι υπάρχει έργο 5 εκ. ευρώ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το Κορυφάσιο μέχρι τον πιο πάνω κόμβο, αναφερόμενος και στο προγραμματιζόμενο έργο παράκαμψης της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ.

Ακόμα, από τον περιφερειάρχη υπεγράφη η σύμβαση για το προϋπολογισμού 360.000 ευρώ έργο εγκατάστασης νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Παραλίας, στην Καλαμάτα, στο οποίο -όπως τόνισε ο Π. Νίκας, θα γίνουν και άλλα έργα.

Advertisement

Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στην παρέμβαση που θα κάνει η Περιφέρεια -με τις σχετικές εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη- για την αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης στο κτήριο του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης -ο οποίος υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης μηχανημάτων για τον καθαρισμό και την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Βελίκα-, έκανε αναφορά και στην αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Κάμπου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την Περιφέρεια.

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending