Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Τατούλη με τον αερολιμενάρχη του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

Published

on

Με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνούς Αεροδρόμιου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κ.Κωνσταντίνο Τσιώρο συναντήθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης.

Ο κ.Τσιώρος ενημέρωσε τον κ.Τατούλη για το πρόγραμμα πτήσεων έτσι όπως έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα καθώς και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο.
Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα τουριστική περίοδο και αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού με δεδομένη τη χρόνια υποστελέχωση αλλά και τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις.

Ο κ.Τατούλης ευχαρίστησε τον Αερολιμενάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αεροδρομίου για την ενημέρωση που του παρείχαν και τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα που υπάρχει για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του αεροδρομίου και την έλλειψη χρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων εκ μέρους της Πολιτικής Αεροπορίας.

«Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσει στη «Νέα Εποχή» τον Αερολιμένα της Καλαμάτας, έτσι ώστε η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία να έχουν επιτέλους ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τατούλης.
Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβάλει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την αύξηση των πτήσεων και των προορισμών προσελκύοντας νέες αεροπορικές εταιρείες μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό προβολής και δράσεων σε συνεργασία με την «Aegean Airlines» και την «ΤΕΜΕΣ Α.Ε».

«Η επιτυχία του σχεδιασμού μας και τα αποτελέσματα των συνεργασιών μας έχουν πλέον αποτυπωθεί σε αριθμούς και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν» δήλωσε ο κ.Τατούλης αναφέροντας στον κ.Τσιώρο τη διεθνή διάκριση του Αερολιμένα της Καλαμάτας το 2019 όπου βραβεύτηκε στην 1η θέση στην κατηγορία των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών στο Αννόβερο της Γερμανίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Routes Europe 2019» ενώ την ίδια χρονιά κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας αγγίζοντας για πρώτη φορά τους 350.000 επισκέπτες.

Advertisement

Για την επίτευξη του υψηλού αυτού στόχου και της μεγάλης επιτυχίας σημαντικό ρόλο διετέλεσε ο πρώην Αερολιμενάρχης κ.Δημήτρης Μανδηλάρης επισήμανε ο κ.Τατούλης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Αργυράκης.

 

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending