Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας στην Αθήνα

Published

on

Η Αθήνα “δανείζει” Ψηφιακή Τεχνογνωσία στη Λευκωσία

Θέματα συνεργασίας και κοινού ενδιαφέροντος στη διαδικασία μετάβασης των πόλεων στην ψηφιακή εποχή, συζήτησαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης και Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησής τους στην Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε όλες τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Αθηναίων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και τα έως τώρα δεδομένα για τα αποτελέσματά τους.

«Είχα τη χαρά να παρουσιάσω στον φίλο Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής της Αθήνας. Με πρώτο το https://eservices.cityofathens.gr/, αλλά και ένα ευρύ δίκτυο ψηφιακών εφαρμογών, ο Δήμος Αθηναίων θέτει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία του στη διάθεση όλων των Δήμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κοινός στόχος είναι οι έξυπνες και ανθεκτικές πόλεικαι είναι στο χέρι των δημάρχων να συνεργαστούμε μεθοδικά για να τον πετύχουμε», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Advertisement

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν πρακτικές για την καθαριότητα, την προσβασιμότητα σε διαβάσεις πεζών και ατόμων με αναπηρία, την ηχορύπανση, την ενεργειακή αναβάθμιση κ.α., ενώ έγινε αναφορά και σε μελλοντικές εφαρμογές, όπως το business intelligence για τον έλεγχο της αποδοτικότητας του Δήμου, ανά τμήμα και υπηρεσία.

Η Υπεύθυνη Στρατηγικής και υλοποίησης έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσιας κ. Νάντια Λορτζιέ, που συμμετείχε στις επαφές, κατέθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν, ενώ, μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας παρουσίασαν ένα συνοπτικό βίντεο του έργου Έξυπνης πόλης που βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση αυτήν τη στιγμή.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον ολιστικό σχεδιασμό του έργου το οποίο περιλαμβάνει, δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών, ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και loRA ως πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των αισθητήρων (έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων και περιβαλλοντικούς αισθητήρες) που τοποθετούνται σε όλη την πόλη μαζί με ψηφιακές ενημερωτικές πινακίδες, μοντέλο κυκλοφοριακής αποτύπωσης, κάμερες για φυσική ασφάλεια κ.ά. Επιπρόσθετα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κεντρική πλατφόρμα έξυπνης πόλης που περιλαμβάνει το έργο και στην οποία θα συνδέονται όλα τα συστήματα κεντρικά, συνδυασμένα με την λειτουργία του κέντρου παρακολούθησης και ελέγχου όλου του έργου.

Οι δύο Δήμαρχοι διαπίστωσαν πως υπάρχει πεδίο αλληλοσυμπλήρωσης των δύο Πρωτευουσών, και συμφώνησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας των δύο δήμων γύρω από θέματα εφαρμογής συστημάτων έξυπνης πόλης και ψηφιακού μετασχηματισμού, σε επόμενη επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιωρκάτζης: «Συγχαίρω το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη για την αξιέπαινη προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξωραϊσμού της πρωτεύουσας, καθώς και για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη διαχείριση των προκλήσεων της πόλης. Τον ευχαριστώ, επίσης, για την ένθερμη φιλοξενία, καθώς και για την κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών σχέσεων και συνεργασίας με την πόλη της Λευκωσίας».

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending