Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Published

on

  • Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (09/02, 12:00) στην Αθήνα, θα μετάσχει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

  • Συντονισμός δράσεων, δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενημέρωση για τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών και μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό, ξεχωρίζουν στη θεματολογία της συνεδρίασης

 

 Θέματα συντονισμού δράσεων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, όπως και δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον τουρισμό, θα τεθούν επί τάπητος στη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στην οποία θα μετέχει -όπως και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες της χώρας- η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, υπό τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

 

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

 

Advertisement
  • Ο συντονισμός των δράσεων ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου

 

  • Η ενημέρωση αναφορικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών και τις δυνατότητες συνδιαφήμισης με τον Ε.Ο.Τ.

 

  • Οι χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για τον τουρισμό

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού υπό τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, θα παρουσιαστούν περιληπτικά τα πορίσματα της μελέτης για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) για τον «Ελληνικό Τουρισμό 2030 – Σχέδια Δράσης».

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending