Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Θαν. Πετράκος: Επειδή τα εκατομμύρια δεν είναι «πετσετάκια» για τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ στην ανάδοχη εταιρεία του Τζάννε – Καλαμάκι

Published

on

“Επειδή τα εκατομμύρια δεν είναι «πετσετάκια»”. Δήλωση Θανάση Πετράκου για τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ στην ανάδοχη εταιρεία του Τζάννε – Καλαμάκι .

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Παραβλέπω κατ’ αρχάς τις δηλώσεις που κάνατε στο παρελθόν ότι θα είσαστε πολύ αυστηρός σε διεκδικήσεις εργολάβων. Οι πολίτες πιστεύω να κρίνουν τη συνέπεια λόγων και έργων του καθενός…

Σε ό,τι με αφορά και μας αφορά ως παράταξη, σας δηλώνουμε ότι είμαστε φανατικά υπέρ να πληρωθεί «μέχρι τελευταίας δεκάρας», ο κάθε ένας είτε  είναι  επιχειρηματίας είτε είναι εργαζόμενος εφόσον έχει εργασθεί και η Περιφέρεια του οφείλει. Αυτό το τονίζω για να μην αρχίσετε πάλι  τις συκοφαντίες  και να λέτε ότι σας ελέγχουμε «επειδή είμαστε κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

1) Επειδή όμως, κ. Περιφερειάρχη, τα εκατομμύρια όπως σας είπα και εισαγωγικά δεν είναι «πετσετάκια», σας τονίζουμε και σας προειδοποιούμε ότι 2.099.320 ευρώ που επιχειρήσατε χθες (Δευτέρα 14-3-2022) να περάσετε από την Οικονομική Επιτροπή για να δοθούν στην ανάδοχο εταιρεία του δρόμου Τζάννε – Καλαμάκι, αν μπορεί να αποδειχθεί με όλα τα νόμιμα έγγραφα ότι το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε ποσότητα που έχει μεταφερθεί από το λατομείο της Μεγαλόπολης, δηλώνουμε ότι φυσικά πρέπει να πληρωθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος. Αν όμως δεν κατατεθούν και δεν υπάρχουν τα νόμιμα έγγραφα, τότε σας προειδοποιούμε μην τολμήσετε να περάσετε από την Οικονομική Επιτροπή τέτοια απόφαση.

Advertisement

2) Επειδή από τον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ειπώθηκε ότι στην Μεσσηνία δεν υπάρχουν λατομεία, παρότι γνωρίζω ότι ο Δήμος Καλαμάτας όλα τα έργα που κατασκευάζει τα υλικά τα παίρνει από το λατομείο του κ. Μαλίρη, για το οποίο ο αρμόδιος επιβλέπων μηχανικός είπε χθες στην  Οικονομική Επιτροπή Επιτροπή ότι δεν έχει άδεια, οφείλετε, κ. Περιφερειάρχη, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα νόμιμα αποδεικτικά έγγραφα που αναφέραμε πιο πάνω, να διενεργήσετε έλεγχο για να δούμε ποιοι ευθύνονται για το ότι εκ των υστέρων έρχεται η ανάδοχος εταιρεία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  κ. Μ. Σμυρνιώτης και   λέει ,ότι νόμιζε ότι θα κουβαλήσει τα υλικά από το Α λατομείο, αλλά μετά δεν γινόταν και πήγε στο Β λατομείο που ήταν πολύ πιο μακριά. Είναι προφανές και για το αν είναι αλήθεια όσα ειπώθηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή οφείλετε να διερευνήσετε  αλλά και ποιοι ευθύνονται για την αλλαγή του Λατομείου που κατά τη δήλωση του κ. Σμυρνιώτη  είναι  η αιτία  που η Περιφέρεια οφείλει στην ανάδοχο εταιρεία 2.099.320 ευρώ   .

Επίσης ζητάμε να απαντήσετε αν υπάρχει και άλλη διεκδίκηση από την  ανάδοχο εταιρεία  ύψους περίπου    5.000.000  ευρω!!!

Η παρέμβασή μας αυτή αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ σαφής για λόγους δικαίου και για λόγους προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος .  Αναμένουμε τις πράξεις σας…

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος”

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending