Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Θαν. Πετράκος: Γιατί λέτε ανακρίβειες κ. Νίκα; Και γιατί δεν είπατε τίποτα για σταφίδα και ελιές στον Υπουργό;

Published

on

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

  1. Ο κ. Νίκας συνηθίζει τελευταία να λέει ανακρίβειες για το Καλό Νερό-Τσακώνα. Στη συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο της Τριφυλίας είπε μια ακόμα φορά τη μισή αλήθεια, και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ψέμα.

κ. Νίκα δεν γνωρίζετε ότι το Καλό Νερό-Τσακώνα έχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Οδοποιίας και ότι εκκρεμεί μόνο η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση, αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά) καθώς και οι απαλλοτριώσεις, διότι το 2011 το δημόσιο δεν κατέθεσε εντός 18 μηνών το προσωρινό ποσό;

Συνεπώς το Καλό Νερό-Τσακώνα είναι σχετικά ώριμο, οπότε αντί να λέτε ότι δεν έχει καν μελέτες, οφείλατε εδώ και 2,5 χρόνια, που συνεχώς θέτουμε το ζήτημα, να είχατε πιέσει να είχαν δημοπρατηθεί οι εκκρεμείς υποστηρικτικές μελέτες και να είχαν λυθεί τα νομικά θέματα των απαλλοτριώσεων.

Β. Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε, όπως και όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί, ότι κατά την επίσκεψη του κ. Λιβανού τις προηγούμενες ημέρες στην Πελοπόννησο δεν θέσατε καν το θέμα ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, παρότι είχατε υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε βέβαια το θέμα της σταφίδας.

Είστε έκθετο συνεπώς κ. Νίκα και θα ζητήσουμε να δώσετε εξηγήσεις στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Κυρίως όμως είστε έκθετος στους αγρότες και σε όλους τους Πελοποννήσιους.

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending