Connect with us

Αυτοδιοίκηση

«Βόμβα» Νικολάκου: “Τώρα θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι της προπαγάνδας και της πολιτικής συμμορίας που στήθηκε εναντίον μας”

Published

on

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επι της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (16/02), η περιφερειακή σύμβουλος κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου. Βασικά σημεία της συνέντευξης της: – Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσω, να λέω, το είχε συμβεί, για να καθυστερήσει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά από τόσα χρόνια έχουν πειστεί όλοι για την αναγκαιότητα του έργου, ακόμα και οι μεγαλύτεροι εχθροί του. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το 2023 που θα ξεκινήσει το έργο – σε πλήρη λειτουργία – θα έχουμε και την καθαρή εικόνα για τις τιμές. Όλοι οι Δήμοι είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδα. Ο καθένας προσπαθούσε, να μην αφήσει τα σκουπίδια στους δρόμους.

Οι Δήμοι αυτή την στιγμή παίρνουν μια βαθιά ανάσα και δεν το λένε τώρα. – Τώρα θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι της απόλυτης προπαγανδας και της πολιτικής συμμορίας που στήθηκε εναντίον μας στις προηγούμενες εκλογές. – Ακόμα και τις μηνύσεις που είχαν κάνει κάποιοι (στην υπόθεση περί πλαστών συμβολαίων ιδιοκτησιών – υπόθεση Μπέζου) τις πήραν πίσω, αμέσως μετά την εκλογή Νίκα. Παραιτήθηκαν και από την απαίτηση. – Υπήρξε πλεκτάνη εναντίον μας το 2019, Η ομάδα μας σπιλώθηκε από πολλούς – Μετά τις εκλογές, πολλοί πίστεψαν και άλλοι φαντασιώθηκαν πως η «Νέα Πελοπόννησος» τελείωσε. Στην παράταξη μας έγινε ξεκαθάρισμα και τώρα πια υπάρχουν τα καθαρόαιμα πολιτικά στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου». Έχουμε υποχρέωση και θα είμαστε όλοι παρόντες στις επόμενες εκλογές. Θα είμαστε όλοι και μάλιστα εμπλουτισμένοι και ανανεωμένοι με ανθρώπους της κοινωνίας, που θα δώσουν νέα κατεύθυνση.

Ετοιμαζόμαστε για να πουμε την δικιά μας πρόταση στον πελοποννησιακό λαό. Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί το οφείλουμε στους πολίτες που μας στήριξαν στην πιο δύσκολη στιγμή μας το 2019. Νιώθω περήφανη που η «Νέα Πελοπόννησος» πήρε αυτό τον αριθμό ψήφων – Δεν μας επηρεάζει καθόλου η υποψηφιότητα ή μη του κ. Νίκα.

Δεν είναι μια παράμετρος που μας αφορά. Τρίζει η καρέκλα της υποψηφιότητάς του όσον αφορά τη στήριξη απο τη ΝΔ. – Ο κ. Νίκας δεν τολμά να αναλάβει πρωτοβουλία να είναι υποψήφιος, εάν δεν έχει απόλυτη κομματική στήριξη. – Ο κ. Σαμαράς έχει πολλάκις κατά το παρελθόν φερθεί με μεγαλοψυχία απέναντι στην πολιτική αχαριστία του κ.Νίκα. – Ο κ. Βλάσης στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή», παίρνοντας πολλά ρίσκα για την εκλογή Νίκα. Το πρώτο ρίσκο ήταν οτι η Αρκαδία ψήφισε συντριπτικά τον Πέτρο Τατούλη. Εκεί που θα περίμενε κανείς ο κ. Νίκας να το αναγνωρίσει αυτό, ξαφνικά τον είδαμε να δημιουργεί εντάσεις με πρώτη και καλύτερη τα όσα έγιναν με το Παναρκαδικό νοσοκομείο. Δείχνει πολιτική αχαριστία στον Κώστα Βλάση ο Νίκας και προσπαθώ να δω αν πίσω από αυτήν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα κάτι που αργά ή γρήγορα θα φανεί – Ο κ.Τατούλης το δόγμα «πολιτική γέφυρα» το έχει σε όλη του την πολιτική διαδρομή, γιατί θέτει πρώτο το καλό του τόπου του. Οι πολιτικές γέφυρες δεν ρίχνονται για να δεις αν ο άλλος τις δέχεται ή όχι, αλλά ρίχνονται εάν σε ενδιαφέρει το καλό του τόπου σου. Είμαι σίγουρη πως και ο κ. Βλάσης μέσα του, κάνοντας τον δικό του πολιτικό απολογισμό, όπως και άλλα στελέχη της ΝΔ που μπήκαν στην πρώτη γραμμή, είναι απογοητευμένοι από την πολιτική συμπεριφορά Νίκα, ο οποίος κάνει βήματα βαθιάς οπισθοδρόμησης για την Πελοπόννησο. – Αν θεωρείται πολιτική συνομιλία το οτι κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι στο Άστρος με τον Κώστα Βλάση, που το είπε ο Σκαντζός, να πούμε πως μπορούμε σε σε μια εθνική επέτειο να κάτσουμε σε ίδιο τραπέζι και μπορούμε και να συνομιλήσουμε, θεσμικοί είμαστε. Αν κάποιοι ενοχλούνται που μας ενδιαφέρει μόνο ο τόπος μας, ας πιούν ξύδι.

Advertisement

Για τις αποδοκιμασίες στον Κυρ. Μητσοτάκη – πρόεδρο της ΝΔ – το 2019 κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, την στιγμή που περνούσε κοντά από το εκλογικό κέντρο Τατούλη, ανέφερε: – Ήταν μια στιγμή που αυθόρμητα πολίτες (που υποστήριζαν χρόνια τον Πέτρο Τατούλη και τη ΝΔ) που ένιωσαν θυμό, ήθελαν να το εκφράσουν – με έναν τρόπο υπερβολικό – στον πρωθυπουργό. Καμία πολιτική αντίδραση δεν μπορεί μεταγενέστερα να χαρακτηριστεί ως σωστή ή λάθος. – Όποιο κόμμα και αν είναι αυτό που νομίζει, πως θα στηρίξει τη «Νέα Πελοπόννησο» στις επόμενες εκλογές για να την χειραγωγήσει μετά, καλά θα κάνει να επιλέξει άλλον υποψήφιο και άλλη παράταξη να στηρίξει. Εμείς θα είμαστε το 2023 μια ανεξάρτητη παράταξη, με συγκεκριμένο αρχηγό – τον Πέτρο Τατούλη – και συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς θα είμαστε η παράταξη, που θα φέρει την Πελοπόννησο πάλι στην πρώτη γραμμή. Για το εάν θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές – με το όνομά της να ακούγεται στην Μεσσηνία – ανέφερε: – Πάρα πολλοί μου το λένε αυτό. Δεν επηρεάζει καθόλου αυτό την κάθοδό μας (με την παράταξη Τατούλη). Αυτό θα κριθεί από την στιγμή εκείνη που εγώ θα κρίνω, αν θα μπορώ να είμαι ωφέλιμη και αν θα μπορώ να δώσω κάτι στους πολίτες της Μεσσηνίας. Αυτή την στιγμή, το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να ετοιμάσουμε την δική μας πρόταση για την Πελοπόννησο. – Η επική «κωλοτούμπα» Σκαντζού για το θέμα των απορριμμάτων, δεν έχει προηγούμενο.

Ήταν αρχηγός της ομάδας εναντίον του έργου. – Δεν είναι μόνο δύο που ωφελήθηκαν από το θέμα του κοριού. Όλα ήταν πολιτική σκευωρία εις βάρος μας. – Τις σκιές του 2019 δεν πρόκειται να τις αφήσουμε χωρίς να απαντηθούν. – Και καλοί να υπάρχουν στην παράταξη Νίκα, είναι τόσο καθηλωτική η αυταρχικότητα Νίκα, που δεν τους αφήνει να το δείξουν. – Θα αποκαλύψω το επόμενο διάστημα, με στοιχεία, για ποιο λόγο ο Νίκας με πολιτική στόχευση έκανε τόσο θόρυβο με την «Πελοπόννησος ΑΕ». Τον ενοχλούσε η ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος ΑΕ». – Υπάρχουν εξαιρετικές γυναικείες παρουσίες στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending