Connect with us

Πολιτική

Ανδρουλάκης στην Λάρισα: «Υπάρχει τρίτη λύση και είναι λύση του ΠΑΣΟΚ»

Published

on

«Υπάρχει τρίτη λύση και είναι λύση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λάρισα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι  «λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  της διάκρισης των εξουσιών και της βιώσιμης ανάπτυξης». Ο ίδιος επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ και από το βήμα κάλεσε ιδιαίτερα την ελληνική νεολαία να γυρίσει την πλάτη στην περιφρόνηση και την απαξίωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με τις συνεργασίες, ζήτησε καθαρή εντολή νίκης στις 21 Μαΐου, κατηγορώντας τόσο την Ν.Δ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως «η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτική, αλλά προσωπική, καθώς είναι η αγωνία της καρέκλας».

Τα Τέμπη

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κατηγορώντας την Ν.Δ ότι δεν ζήτησε συγγνώμη και το κράτος δεν κάνει την δουλειά του. «Τί έχει συμβεί με την μετάταξη του σταθμάρχη. Έχει βγει η επιτροπή η οποία διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι είναι παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη διότι είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Ακούσατε κάποιο συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη;» είπε.

Advertisement

Παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως υπάρχει πόρισμα στο οποίο αναφέρεται ότι «από το 2014 συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπουργείο και στον ΟΣΕ, δεν επέτρεψαν να υπάρχει τηλεδιοίκηση».

Η αγροτική παραγωγή και το Δημόσιο

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του στο πελατειακό κράτος και δεσμεύτηκε – εφόσον υπάρξει το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση- πως «δεν θα ξανα-υπάρξουν κομματικά παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά θα υπάρξει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός με υψηλά οικονομικά κίνητρα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει μέριμνα στους αγρότες. Τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ αναφέρθηκε στην στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων. Παράλληλα δεσμεύτηκε για μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλη την περίοδο της κρίσης, αλλά και την καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων των αγροτών.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της επικαιροποίησης του ΕΛΓΑ με επέκταση και κάλυψη των καταστροφών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ πρότεινε να υπάρξει άμεση σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.  «Εμείς δεν θέλουμε την Ελλάδα ένα τεράστιο ξενοδοχείο, αλλά οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας να γεύονται τα προϊόντα μας, της αγροτοδιατροφής και της μεταποίησης».

Το κοινωνικό κράτος και τα Funds

Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας πως δεσμεύεται για την δημιουργία νέου ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, αλλά και για την κατάργηση της Προσωπικής Διαφοράς.  Παράλληλα μίλησε για την στήριξη των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως χρειάζονται λύσεις για να πέσει το κόστος ζωής. Μιλώντας για την κατοικία των νέων ζευγαριών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την δημιουργία «μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, είτε με νεόδμητα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε με ανακατασκευαστικά κριτήρια, με μηδενικό ΕΝΦΙΑ και να νοικιάζονται για 15 χρόνια με πολύ χαμηλό ενοίκιο».

Advertisement

Μιλώντας για το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, και το πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεσμεύτηκε για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας «με αντικειμενικά κριτήρια βάσει του ποσού αποπληρωμής του δανειολήπτη ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του».  Παράλληλα προτείνει ένα νέο μοντέλο προστασίας και διαπραγμάτευσης με τα funds, το οποίο θα είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει το επίσημο τραπεζικό σύστημα για να υπάρχει προτεραιότητα στη ρύθμιση και όχι στην εξόντωση του δανειολήπτη.

Σχετικά με το πρόβλημα των χρεών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξουν 120 δόσεις για όλους, ενώ είπε ότι χρειάζεται να υπάρξουν κίνητρα στους συνεπείς πολίτες με 30% μείωση από το αρχικό κεφάλαιο. Τέλος, μιλώντας για το θέμα της δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, προτείνοντας πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τουλάχιστον 8% έως 10% από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης μίλησε για την ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας, αλλά και ένταξη των εργαζόμενων υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

ΠΗΓΗ

Advertisement

Πολιτική

Ελληνική Λύση: «O πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο»

Published

on

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την ιταμή πρόκληση του Κροάτη Προέδρου που συνιστούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας και μάλιστα στην λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δεν ανέχεται ουδεμία παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης και αν χρειαστεί, όχι μόνον 100 αλλά εκατοντάδες εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν έως ότου εξιχνιαστεί ο φόνος του Έλληνα και εντοπιστεί το σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς, ο ευρισκόμενος σε “αδιάκοπες διακοπές”, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρήκε ούτε 5 λεπτά εθνικής αξιοπρέπειας για να απαντήσει στον προκλητικό Κροάτη, όπως δεν βγήκε για να υπερασπίσει τον Φρέντι Μπελέρη που κρατείται παράνομα στα κάτεργα του Ράμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Continue Reading

Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: H σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνει περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας

Published

on

«Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του.

«Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Trending