Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η σύμβαση για την ολοκλήρωση του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στο Καφέ Γυαλί της Κέρκυρας προϋπολογισμού 9.700.000€

Published

on

  • Έτοιμο σε 18 μήνες από σήμερα το εμβληματικό αυτό έργο, το οποίο παρέμενε απλώς επί χάρτου επί σειρά ετών και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

  • «Σύγχρονο και αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή και θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της Κέρκυρας», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην ομιλία της στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στον χώρο του Καφέ Γυαλί στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας

 

   

Τη σύμβαση του έργου κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στη θέση Καφέ Γυαλί στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, με την ανάδοχο εταιρεία «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022.

Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα στο σημείο, όπου θα κατασκευαστεί το Τουριστικό Καταφύγιο, σε ειδική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρουσία της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), του Βουλευτή Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανου Γκίκα, των Αντιπεριφερειαρχών Τεχνικών Υποδομών, Π.Ε. Κέρκυρας και Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης, Μανώλη Ορφανουδάκη, Κώστα Ζορμπά και Μελίτας Ανδριώτη, αντίστοιχα, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκου Μουζακίτη, του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρου Σπύρου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Νίκου Καλόγερου, του Αντιδημάρχου Οθωνών, Μίμη Κατέχη και του Υπολιμενάρχη Κέρκυρας, Κώστα Μπερετούλη.

 

 

 

Advertisement

 

Το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής, το οποίο αναμένεται μετά την ολοκλήρωσή του να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς στην Κέρκυρα αποτελώντας ένα εμβληματικό και αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο, έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.700.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.., εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 9.006.944,30 € (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020») και η ιδιωτική συμμετοχή (O.Λ.ΚΕ.) στα 693.055,70 €.

Κύριος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), ενώ φορέας εκτέλεσής του η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής θ’ αποτελέσει ένα σύγχρονο, ασφαλές και αναπτυξιακό έργο, μετά από καθυστερήσεις ετών, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για το τουριστικό brand name της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου επεσήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι άκρως ασφυκτικό, καθώς πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή.

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

Το έργο περιλαμβάνει τα απαιτούμενα έργα υποδομής, προκειμένου να καταστεί το Τουριστικό Καταφύγιο στη Σπηλιά ασφαλές, λειτουργικό ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους πιθανούς χρήστες αναδεικνύοντας και προστατεύοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κτίρια, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας του χώρου.

Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού.

Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων, ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.

Επίσης, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ αλλά και την αποκατάσταση του χώρου αποχέτευσης στην Σπηλιά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίζονται στην περιοχή.

 

Advertisement

 

  • Δείτε εδώ το video με τις δηλώσεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, στη θέση Καφέ Γυαλί

 

 

 

Advertisement

Αυτοδιοίκηση

Π. Νίκα σε Δήμαρχο Ναυπλίου: Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Published

on

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπλίου προσβάλλει το ιστορικό Ναύπλιο, προσβάλλει την αυτοδιοίκηση, προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Ενας δρόμος υπάρχει για τον δήμαρχο.

Η παραίτησή του. Η παραίτησή του τώρα, παραίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Advertisement

Continue Reading

Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Τατούλης :Η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι άμεση και να έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση του εισοδήματός τους

Published

on

Κοντά στους αγρότες της Κορινθίας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από  στελέχη της παράταξης του .

Σε  μία προγραμματισμένη συνάντηση όπου απουσίαζε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ

η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπων του υπουργείου, κυβερνητικών βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών.

 

Advertisement

Ο Πέτρος Τατούλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμική και μαχητική πρωτοβουλία τους,  υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των αγροτών και τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού στήριξής τους καθώς καταστρέφεται η παραγωγή τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μεθόδων ψηφιακής γεωργίας που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και θα αυξήσουν το εισόδημα των Πελοποννησίων παραγωγών, για την επιδότηση της εξωστρέφειας τους και την ενεργειακή αυτονόμηση των καλλιεργειών προκειμένου και νέοι αγρότες να μείνουν στον τόπο και να μπουν δυναμικά σε αυτόν τον δύσκολο και εγκαταλελειμμένο κλάδο της οικονομίας. «Δουλειά για όλους, αύξηση του εισοδήματος και μέγιστη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος όλων»  είναι το τρίπτυχο που εγγυήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την Πελοπόννησο της επόμενης δεκαετίας.

 

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου-Βόχας, Στιμάγκας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κορίνθου, Άσσου, Λαλιώτη, Σουληναρίου, Πασίου – Κλημεντίου.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Τατούλη

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending